EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Предстоящи събития, 27 септември

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Предстоящи събития, 27 септември

mail08:26 | 27.09.2013прегледи 524 коментарикоментари 0


БРЮКСЕЛ - Министърът на околната среда и водите Искра Михайлова ще разговаря с еврокомисаря по околната среда Янез Поточник.

РИЕКА, Хърватия - Завършва изложението на местните власти от Югоизточна Европа - НЕКСПО' 2013. Ще бъде представен следващият домакин на изложението - община Пловдив. Кметът на Пловдив Иван Тотев ще приеме от кмета на Риека Войко Оберснел официалните символи на изложението и ще покани всички общини от Югоизточна Европа и другите гости да посетят изложението в Пловдив през 2015 г.

ПАРИЖ - Националното събрание на Франция ще обсъди ромския въпрос.

ВИЕНА - Иран и Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) възобновяват преговорите за ядрената програма на Ислямската република, които дълго време бяха в застой.

БЕРЛИН - Германската социалдемократическа партия ще обсъди при закрити врата предложението на канцлера християндемократ Ангела Меркел за съвместно управление.

МОСКВА - Пресконференция на международната природозащитна организация "Грийнпийс", чиито активисти бяха арестувани при опит за проникване на руска петролна платформа в Арктика.

СТОКХОЛМ - Междуправителствената експертна група за промените в климата ще представи доклад, който съдържа по-точни доказателства за глобалното затопляне. Целта е да бъде подготвена почвата за приемането през 2015 г. на ново международно споразумение за борба с климатичните промени.

ЖЕНЕВА - Очаква се Съветът на ООН за човешките права да приеме резолюция, осъждаща нарушенията на човешките права в Сирия.

НЮ ЙОРК - Завършва общополитическата дискусия в рамките на 68-ата годишна сесия на Общото събрание на ООН. Сред ораторите ще бъде руският министър на външните работи Сергей Лавров.
- Нова среща за Сирия в кулоарите на сесията на Общото събрание на ООН с участието на генералния секретар на световната организация Бан Ки-мун, държавния секретар на САЩ Джон Кери, руския министър на външните работи Сергей Лавров и представители на други страни членки на Съвета за сигурност на ООН.

ВАШИНГТОН - Президентът на САЩ Барак Обама ще се срещне с индийския премиер Манмохан Сингх.
- Среща на президента на Кипър Никос Анастасиадис с вицепрезидента на САЩ Джо Байдън. Ще бъде обсъдена подготовката на преговорите за разделения средиземноморски остров, които се очаква да бъдат подновени в началото на октомври.

АНКАРА - Заседание по процеса срещу бившия турски президент Кенан Еврен и бившия командващ ВВС на Турция ген. Тахсин Шахинкая, които са обвинени в извършване на престъпления срещу държавата при ръководения от тях военен преврат на 12 септември 1980 г. На заседанието прокуратурата ще произнесе финалната си пледоария.

АТИНА - Сръбският премиер Ивица Дачич ще се срещне с президента на Гърция Каролос Папуляс и с премиера Андонис Самарас.

МАДРИД - Испанското правителство гласува бюджета за 2014 г., продължаващ мерките за драстични икономии въпреки излизането на страната от рецесията. Ще бъдат публикувани и прогнози за безработицата през 2013 и 2014 г. и растежа през 2014 г.

МИЛАНО - Президентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги, управителят на италианската централна банка Игнацио Виско и бившият италиански премиер Марио Монти ще говорят на тържествена церемония в университета Бокони.

ЙОХАНЕСБУРГ - Насрочена е стачка на работниците в най-голямата миннодобивна компания за добив на платина, южноафриканската Амплатс, в знак на протест срещу съкращаването на 3300 работни места.

Световен ден на туризма

Нощ на учените в Европа
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg