EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Предстоящи събития, 24 септември

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Предстоящи събития, 24 септември

mail08:00 | 24.09.2013прегледи 428 коментарикоментари 0


НЮ ЙОРК - Президентът Росен Плевнелиев ще направи изказване пред Общото събрание на ООН по време на започващата днес общополитическа дискусия с участието на държавни и правителствени ръководители и външни министри. Плевнелиев ще участва в среща на върха за пътя на Украйна към споразумение за асоцииране с ЕС и ще разговаря с генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова.

- Пред Общото събрание ще говорят президентката на Бразилия Дилма Русеф, президентът на САЩ Барак Обама, президентът на Франция Франсоа Оланд, президентът на Иран Хасан Рохани, премиерът на Турция Реджеп Тайип Ердоган и президентът на Република Южна Африка Джейкъб Зума.

БРАЙТЪН - Лидерът на британските лейбъристи Ед Милибанд ще произнесе реч на годишната конференция на партията.

МУРМАНСК - Корабът на Грийнпийс "Арктик сънрайз", задържан от руските власти в четвъртък, се очаква да пристигне в Мурманск, където активистите са заплашени от съдебно преследване заради протестна акция на нефтена платформа на "Газпром" в руските води на Арктика.

ВИЛНЮС - Посещение на министър-председателя на Румъния Виктор Понта.

ОТАВА - Среща на канадския премиер Стивън Харпър с японския му колега Шиндза Абе.

РИЯД - Среща на министрите на петрола на шестте монархии от Залива, посветена на енергийното сътрудничество между страните им.

АТИНА - Държавните служители в Гърция излизат в 48-часова стачка в знак на протест срещу планираните масови съкращения и прехвърляне на работници в т.нар. трудов резерв. Продължават да стачкуват и работещите в общинската администрация, осигурителните и застрахователни фондове и преподавателите от средните училища.

БРЮКСЕЛ - Посещение на японския министър на икономиката, търговията и промишлеността Тошимицу Мотеги, който ще даде пресконференция заедно с еврокомисаря по търговията Карел де Гухт.

- Комисията по икономическите въпроси към Европейския парламент ще обсъди дейността на Европейския стабилизационен механизъм (ЕСМ) с ръководителя му Клаус Реглинг.

- Среща на преговарящи екипи от Европейския парламент и Съвета на ЕС, които ще обсъдят елементи от реформата на Общата селскостопанска политика (ОСП).

ПАРИЖ - Конституционният съвет на Франция ще се произнесе по конституционността на забраната за използване на метода хидравличен фракинг в страната.

НЯГАН, ХАНТИМАНСИЙСКИ АВТОНОМЕН ОКРЪГ - Президентите на Русия и Финландия Владимир Путин и Саули Ниинистьо ще участват в церемония по откриване на електроцентрала и ще обсъдят широк кръг двустранни и международни проблеми.

АСТАНА - Започва двудневно работно посещение на руския премиер Дмитрий Медведев /до 25 септември/. Заедно с премиерите на Казахстан и Беларус Серик Ахметов и Михаил Мясникович Медведев ще участва в заседание на Висшия евразийския икономически съвет. Планирана е и среща с казахстанския президент Нурсултан Назарбаев.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1127