EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Предстоящи събития - 26 ноември

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Предстоящи събития - 26 ноември

mail07:30 | 26.11.2013прегледи 717 коментарикоментари 0


БУКУРЕЩ - Среща на правителствените ръководители на държавите от Централна и Източна Европа и Китай, в която участва и премиерът Пламен Орешарски. Срещата е съпътствана от икономически форум, в който се очакват над 1000 представители на страните-участнички. Орешарски ще има и няколко двустранни срещи - с премиера на Полша Доналд Туск, на Китай Ли Къцян и на Словения Аленка Братушек.

- Очаква се присъда по делото пред румънски съд срещу двама мъже, които признаха, че са откраднали от холандски музей седем картини на стойност милиони евро, включително творби на Пикасо, Моне и Матис.

БРЮКСЕЛ - Среща на министрите на културата на страните от Европейския съюз, на която ще бъде обсъдено подобряването на механизмите за връщане на незаконно изнесени културни ценности и свободата на медиите в ерата на дигитализацията.

- Среща на министрите за спорта на страните от ЕС.

- Европейският комисар за риболова Мария Даманаки ще представи нови предложения за борба с незаконния риболов.

- Посещение на делегация на Конгреса на САЩ, която е на обиколка в Европа в опит да намали напрежението в трансатлантическите отношения след разкритията за шпионаж от страна на американското разузнаване.

КИЕВ - Продължават протестите в Украйна срещу решението на правителство да преустанови процеса на сключване на споразумение за асоцииране с Европейския съюз. Бившият премиер Юлия Тимошенко, осъдена на 7 години затвор, обяви вчера гладна стачка.

ТРИЕСТ - Под председателството на руския президент Владимир Путин и италианския премиер Енрико Лета ще се състои осмият кръг от руско-италианските междуправителствени консултации.

ВАТИКАНА - Папа Франциск ще представи първия важен документ, написан от него, откакто зае Светия престол – апостолически призив "Радостта на Евангелието" ("Evangelii Gaudium"), който представлява истинска програма за всеобхватно реформиране на Римокатолическата църква.

БЕРЛИН - Продължават преговорите в Германия между християндемократите на канцлера Ангела Меркел и социалдемократите за формиране на коалиционно правителство.

ГЛАЗГОУ - Правителството на Шотландия ще представи Бяла книга за евентуалната независимост на британската област, която се надява да обяви през 2016 г. при успех на предвидения догодина референдум.

АТИНА - Среща на гръцкия премиер Андонис Самарас с председателя на Европейския парламент Мартин Шулц.

ХАГА - В Хагския трибунал се открива двудневна конференция, на която ще бъдат разгледани аспекти от стратегията за прехвърляне на делата за военни престъпления към националните съдилища в страните от бивша Югославия.

ЛИСАБОН - Португалските депутати ще разгледат на трето четене проектобюджета за 2014 година, предвиждащ нови мерки на строги икономии.

ПАРИЖ - Демонстрация по призива на няколко френски синдиката срещу пенсионната реформа.

- Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) ще публикува доклад за пенсионната реформа и социалната устойчивост във Франция и Европа.

ТЕХЕРАН - Пресконференция на иранския министър на външните работи Мохамад Джавад Зариф.

- Посещение на турския министър на външните работи Ахмет Давутоглу в Иран по случай среща на Организацията за икономическо сътрудничество (ОИС) на министерско равнище.

ПЕКИН - Първи икономически и финансов диалог на високо равнище между Китай и Франция с участието на китайския вицепремиер Ма Кай и френския министър на икономиката и финансите Пиер Московиси.

ГЛЕНДЕЙЛ, Калифорния, САЩ - Президентът на САЩ Барак Обама ще произнесе реч за икономиката.

Европейски дни на развитието днес и утре

Световен ден на информацията
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg