EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Предстоящи международни събития

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Предстоящи международни събития

mail07:30 | 19.06.2014прегледи 967 коментарикоментари 0


БРЮКСЕЛ - Работно посещение на министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева. Тя ще има среща с генералния директор на Генерална дирекция "Регионална и градска политика" в Европейската комисия Валтер Дефа, като основна тема на разговорите им ще бъде казусът с временно спрените плащания по някои проекти от Оперативна програма "Регионално развитие" за периода 2007-2013 г.

- Европейската комисия ще представи месечния си пакет с наказателни процедури.

РИМ - Министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков ще бъде на еднодневно работно посещение в италианската столица, където е планирано да се срещне с генералния директор на Световната организация на ООН по прехрана и земеделие (ФАО) Жозе Грациано да Силва.

ЛЮКСЕМБУРГ - Очаква се на днешната си среща министрите на финансите на страните от еврозоната да дадат зелена светлина за присъединяването на Литва към валутния съюз.

- Министрите на страните от ЕС по социалните въпроси ще обсъдят борбата срещу труда "на черно", равното третиране на работниците и мястото на жените в административните съвети.

КИЕВ - Украинският президент Петро Порошенко съобщи, че през следващите дни ще обяви едностранно прекратяване на огъня в източната част на страната. Проруските сепаратисти отказаха да сложат оръжие с аргумента, че инициативата на Порошенко е уловка.

МАДРИД - Новият испански крал Фелипе Шести ще положи клетва.

БЕРЛИН - Германският канцлер Ангела Меркел ще се срещне с датския премиер Хеле Торнинг-Шмит, за да обсъдят смените на върха в европейските институции след изборите за Европейски парламент.

- Германският министър на финансите Волфганг Шойбле ще се срещне с американския си колега Джейкъб Лу.

ЛОНДОН - Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен ще произнесе реч на конференция за бъдещето на алианса.

- Британският парламент ще гласува законопроект за признаване на "Ислямска държава в Ирак и Леванта" и още четири ислямистки групировки за терористични организации.

- Навършват се две години, откакто основателят на разобличителния сайт "Уикилийкс" Джулиан Асандж намери убежище в посолството на Еквадор във Великобритания, за да не бъде екстрадиран в Швеция, където да бъде съден по обвинения в сексуално посегателство. Асандж ще участва във видеоконференция с еквадорския министър на външните работи Рикардо Патиньо.

КОПЕНХАГЕН - Ще бъде открита първата джамия с минаре в Дания.

ПАРИЖ - Стачката на френските железничари срещу планираната реформа в сектора навлиза в деветия си ден.

ВИЕНА - Иран продължава преговорите за ядрената си програма със световните сили.

- Очаква се министър-председателят на Турция Реджеп Тайип Ердоган да посети Виена, за да прави кампания сред турските избиратели по повод президентските избори на 10 август 2014 г. в Турция. Турската общност в Австрия наброява около 250 000 души.

АТИНА - Двудневно посещение на председателя на Държавния съвет (министър-председател) на Китай Ли Къцян. Той ще има среща с министър-председателя на Гърция Андонис Самарас.

СКОПИЕ - Посещение на еврокомисаря за разширяването и европейската политика със съседните страни Щефан Фюле.

- Очаква се да започне процесът срещу председателя на Социалдемократическия съюз на Македония Зоран Заев, обвинен от министър-председателя на Македония Никола Груевски в клевета с искане да му плати 500 000 евро обезщетение по т. нар. случай "Македонска банка".

БЕЛГРАД/САРАЕВО - Австрийският канцлер Вернер Файман ще посети Сърбия и Босна.

БУКУРЕЩ - Годишна среща на Регионалния съвет за сътрудничество. На нея ще бъде одобрен доклад на Генералния секретариат на Регионалния съвет за сътрудничество за регионалното сътрудничество в Югоизточна Европа 2013-2014 и ще бъде направена оценка на прилагането на стратегията и работната програма на Регионалния съвет за сътрудничество (РСС) за периода 2011-2013 г.

АТИНА - На тази дата изтича мандатът на управителя на Гръцката банка Георгиос Провопулос. Той ще бъде заменен от Янис Стурнарас, министър на финансите на Гърция от 26 юни 2012 г. до 10 юни 2014 г. Очаква се правителството да одобри новия управител на банката.

САРАЕВО - Международна конференция по въпросите на Първата световна война (1914-1918) /до 21/. Конференцията е организирана от института по история на университета в Сараево. Участват учени от седем института по история, които ще представят около 130 доклада, съдържащи нови факти от периода на войната.

БАГДАД - Иракските сили за сигурност продължават опитите да отвоюват превзетите от сунитските джихадисти от групировката "Ислямска държава в Ирак и Леванта" райони. Екстремистите нападнаха най-голямата рафинерия в страната. Иракските власти поискаха от Съединените щати да нанесат въздушни удари по ислямистите.

ВАШИНГТОН - Министърът на отбраната на САЩ Чък Хейгъл ще се срещне с германската си колега Урсула фон дер Лайен.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg