EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Предстоящи международни събития

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Предстоящи международни събития

mail09:19 | 14.03.2013прегледи 442 коментарикоментари 0


БРЮКСЕЛ - Президентът Росен Плевнелиев ще участва в двудневното заседание на Европейския съвет. Програмата на заседанието предвижда днес държавните и правителствените ръководители от ЕС да обсъдят икономическата обстановка в Общността.
- В навечерието на Европейския съвет са насрочени редовните срещи на управляващите и опозиционните партийни ръководители от двете най-големи политически семейства
в ЕС - на левицата и на десницата. Заседанието на представителите на Партията на европейските социалисти ще бъде ръководено от председателя на организацията Сергей Станишев.
- Европейските синдикати призоваха за протести срещу строгите мерки за икономии, за да се изпрати послание до държавните и правителствените лидери от ЕС.

СТРАСБУРГ - Сесията на Европейския парламент продължава с дискусия за случаите на нарушаване на човешките права в Бангладеш и Ирак и спрямо палестинските затворници в Израел.

МОСКВА - Руският президент Владимир Путин ще се срещне с палестинския президент Махмуд Абас.

ЛОНДОН - Международният институт за стратегически изследвания ще публикува годишния си доклад за баланса на силите.

БЕРЛИН - Среща на германския министър на външните работи Гидо Вестервеле с алжирския му колега Мурад Меделси.

БИШКЕК - Посещение на австрийския президент Хайнц Фишер в Киргизстан.

КИЕВ - Среща на президентите на Украйна и на Латвия Виктор Янукович и Андрис Берзинш.

ПРИЩИНА - Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Катрин Аштън ще бъде на посещение в Прищина, където ще разговаря с премиера на Косово Хашим Тачи и лидерите на по-големите политически партии преди новия кръг преговори в диалога Белград-Прищина на 20 март. Възможно е след това да посети и Белград.

АНКАРА - Заместник-генералният секретар на ООН по хуманитарните въпроси Валъри Еймъс ще обсъди с турски ръководители положението на сирийските бежанци в Турция.

БУКУРЕЩ - Европейският комисар за земеделие и развитие на селските райони Дачиан Чолош ще бъде на посещение в Румъния днес и утре.

ЛЮБЛЯНА - Аленка Братушек, лидер на най-голямата опозиционна формация - партия "Позитивна Словения", продължава консултациите си за съставяне на новото словенско правителство.


 


Тагове: събития, прояви
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg