EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Предстоят търговски разговори САЩ-Япония

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Предстоят търговски разговори САЩ-Япония

mail08:25 | 02.04.2019прегледи 667 коментарикоментари 0


Япония и САЩ планират да разговарят по търговски въпроси на 15 и 16 април във Вашингтон преди подготвяната за края на идния месец визита на японския премиер Шиндзо Абе в САЩ, съобщи агенция Киодо, като се позова на източници.

Двете страни ще се опитат да определят мащаба на бъдещите си преговори, поставяйки основите за срещата на върха на 26 април между Абе и американския президент Доналд Тръмп.

Очаква се преговорите между министърът, отговарящ за икономическото възстановяване на Япония Тошимицу Мотеги и постоянния търговски представител на САЩ Робърт Лайтхайзър да бъдат трудни въпреки настояването на Тръмп за намаляване на огромния американски търговски дефицит с Япония.

В Япония през пролетта и лятото ще има редица местни избори и избори за горната камара на парламента, а това прави по-трудно допускането на компромиси от японските преговарящи.

Очаква се двете страни на първо място да обсъдят ситуацията с търговията на селскостопанска и животинска продукция. След влизането в сила на Транстихоокеанското партньорство (ТТП), в което участват 11 страни без САЩ, в Япония съществено намаля пазарният дял на американското говеждо.

Освен това американската страна иска да сключи с Япония двустранно споразумение, което да компенсира загубите от действието на ТТП в областта на търговията и не само при селскостопанските стоки, но и в областта на услугите и инвестициите, отбелязва ТАСС.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 896