EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Предстои вълна от съкращения

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Предстои вълна от съкращения

mail19:40 | 11.06.2009прегледи 780 коментарикоментари 0


leaving_1Повечето компании вече са използвали възможността да изпращат служителите си в неплатен отпуск и за намалено работно време и затова в края на този месец предстоят масови съкращения на служители от частния сектор, коментира председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев, цитиран от Агенция "Фокус".
Годишно неплатените отпуски са регламентирани и не могат да бъдат повече от 30 дена, за да се признават за трудов стаж. Освен това възможността за използване на намалено работно време, за което се доплащат средства по програма на социалното министерство, е само за шест месеца. След като бъдат изчерпани тези възможности, на компаниите не им остава друго освен да уволнят персонала, особено ако са започнали да ги прилагат от началото на годината.
Така на практика предстои масова вълна от съкращения, която според Велев вече е започнала. По думите му бизнесът е предложил вече на държавата мерки за облекчаване на влиянията от икономическата криза, но те все още не са разглеждани. Причина за това е течащата предизборна кампания.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg