EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Представят нови електрически модели на изложение във Франкфурт

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Представят нови електрически модели на изложение във Франкфурт

mail16:06 | 15.09.2009прегледи 1205 коментарикоментари 0


Шейсет и третото издание на Международния автомобилен салон, който официално ще се проведе от 17 до 27 септември, днес отваря  врати за журналиснти, предаде Асошиейтед прес.
Продажбите на коли започнаха да нарастват, американският автомобилен гигант General Motors Co. излезе от процедурата по обявяване на фалит, а конкурентната американска група Chrystler бе придобита от италианската компания Fiat. Сътресенията на пазарите през последната година доведоха до по-слабо присъствие на американски марки на автомобилното изложение във Франкфурт тази седмица. Много хора се надяват, че големият брой електрически автомобили, които ще бъдат представени, ще гарантира възстановяването на сектора в периода след рецесията.
Марката Cadillac на General Motors няма да присъства в изложбения център Messe във Франкфурт днес, а марките на Chrysler Dodge и Jeep на компанията вече са собственост на Fiat.
Сред останалите отсъстващи във Франкфурт са японските марки Mitsubishi, Honda и Infinity на Nissan, които се подготвят за предстоящото автомобилно шоу в Токио.
Професионалистите и обществото ще насочат вниманието си към предимствата на електрическите автомобили и хибридите, както и към подобренията, които могат да направят тези модели по-конвенционални. Освен това те ще търсят оферти за малки коли, които американските кампании възнамеряват скоро да пуснат на пазара, за да увеличат броя на моделите с по-нисък разход на гориво в производствената си листа.
Водещите оферти на нови продукти на изложението включват четири нови електрически автомобила на френската компания Renault и един, които ще бъде пуснат на пазара през 2011 г., включително и кола без двигател с вътрешно горене: хибрид на германската група за производство на луксозни автомобили Mercedes, наречен F-Cell, който има двигател с горивни клетки и допълнителен електрически мотор; и първата
електрическа версия на хибрида Pruis на японския производител Toyota, чиито батерии могат да се зареждат от обикновен домакински електрически контакт.
General Motors ще предложи електрическия Chevrolet Volt, който използва двигател с вътрешно горене, за да увеличи максималното разстояние, което му позволява да измине батерията с едно зареждане.
Скоро тези коли ще бъдат пуснати на пазара за потребителите, докато BMW AG излиза с едни гърди напред с ниското суперкупе Vision EfficientDynamics - дизелово-електрически хибрид с трицилиндров 1,5 литров турбодвигател и не с един, а с два електрически мотора - един за предните колела и един за задните.
Германският автомобилен гигант Volkswage AG - най-голямата автомобилна компания в Европа - заяви, че се надява да представи първите си електрически модели на пазара през 2013 година. Очаква се компанията да произведе електрическа версия на автомобила за градска среда Up!, отбелязва АП.
Организаторите на изложението посочват, че  753 компании ще представят продукцията си. Шоуто ще бъде открито от германския канцлер Ангела Меркел.
Матиас Висман, президентът на германската Асоциация на германските автомобилопроизводители (VDA), съобщи, че на изложението ще участват 62 автомобилни компании. На шоуто ще има 82 световни премиери на продукти, допълва той.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg