EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Представят Момчиловци в Китай

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Представят Момчиловци в Китай

mail07:00 | 22.05.2018прегледи 2153 коментарикоментари 0


През октомври в Китай ще бъде представена туристическата атракция село Момчиловци, съобщи председателят на УС на "Български център за развитие, инвестиции и туризъм с Китай" Иван Тодоров. Той участва в българско-китайския форум "Международни клъстерни политики", който се провежда във Варна.
Тодоров обясни, че туристическата атракция е специално разработен туристически продукт, който обхваща редица компоненти и който се основава на философията "Момчиловци - селото на дълголетието". В България този продукт ще бъде представен през септември след празника на киселото мляко, който се организира в селото за четвърта година. 
Тодоров коментира, че брандът "Момчиловци" е познат в Китай чрез едноименното кисело мляко, което се произвежда от най-голямата компания в Шанхай. Той изнесе данни, според които през 2016 г. киселото мляко с тази марка е достигнало до над милиард китайски потребители.
Китайски туристи трябва да привлечем с атракции, България е абсолютно неизвестна държава в Китай като страна в сферата на туризма, каза още Тодоров. Според него е необходимо страната ни да засили интереса на китайците към определени неща и атракции.
За участие във форума са регистрирани над 50 фирми, клъстери и образователни институции, съобщиха организаторите му. Основните теми на дискусиите, освен туризма, са дигитализацията и образованието. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3876