EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Председателят на СОС за имотните обвинения

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Председателят на СОС за имотните обвинения

mail10:45 | 09.11.2010прегледи 626 коментарикоментари 0


Председателят на Столичния общински съвет от ГЕРБ Андрей Иванов е имат възможност да инвестира спестяванията си в момент, когато много други хора са ги загубили - през 1998 година. Това заяви Иванов в предаването на bTV „Тази сутрин” днес. Председателят на СОС коментира още, че е сбъркал, като е казал, че има стаж от 120 години, но поясни, че имотите, които има, са благодарение на спестяванията на две фамилии. Иванов подчерта още, че много внимателно спазва законите в държавата и че по казуса с имотното му състояние е поискал от НАП да му направят официална проверка, както повелява законът. „Написал съм съответното обяснение към комисията за корупция в Народното събрание. Така че това, което изискват правилата да се изясни моят казус, аз съм направил”, заяви той.
Не трябва да се налага на хората мнението, че институциите не работят, смята председателят на СОС. „Трябва да станем нормална европейска държава”, подчерта още Андрей Иванов.
Казусът с парите, които е предоставил на Георги Славов, Андрей Иванов коментира така - „дал съм му пари за бизнес, след 1 година стана ясно, че общ бизнес няма да има, а след още две - че няма да си получа и парите. След като стана ясно, че няма да има нито бизнес, нито пари, тръгнах да си търся пари по законоустановения ред в държавата”.
Славов е директор на фирма "Искра - 21" АД, от чиито запорирани сметки са изтеглени 400 000 лева. Вчера Иванов обвини, че Андрей Иванов е злоуптребил със служебно положение при вземането на сумата. Дружеството ми има търговски обекти на територията на "Люлин", "Връбница", има магазини, земя, които са около 40 000 кв. м, концентрацията е в жк "Люлин", заяви преди ден в сутрешния блок на bTV  Георги Славов. По думите му председателят на СОС си е купил право на строеж за 5 години, това са приблизително около 100 000 лева. „Това става през 2002 година”, допълни Славов. Направен е проект за реализиране на този проект с обща търговска площ около 700 кв. м. Тези стъпки, които Иванов е направил през 2002 до 2007 година, когато изтича по закон правото на строеж, през 2003 година и през 2004 година, той е действал по моему неправомерно, подчерта Славов, цитиран от БГНЕС. „Идва при мен и казва, подпиши ми записна заповед за 100 000 лева и аз ще ти я върна. Давам му я тази записна заповед, че дължи 100 000 лева, съвсем приятелски. Тази записна заповед е в моята каса и до ден днешен”, каза Славов. „Аз не я унищожих. Изпълнителен лист е издаден въз основа на симулиран екземпляр, защото оригиналът е в мен. От 1998 г. до 2002 Иванов е купил няколко търговски обекта от дружеството с официални актове, няма симулирани документи. 1998 година мисля, че е бил полицай тогава”, каза Славов. „Не съм знаел как един полицай има пари да купува имоти, приемал съм безрезервно, че разполага с финанси, коментира още Славов. „През 2003 г. Иванов ми върна записната заповед. Аз узнавам, че имам запорирани сметки през 2007 година. Обжалвах го. Потърсих контакт с Иванов, но той казваше: нямам време, бързам, имам работа, уточни Славов. Не търсете политически привкус в тази работа. През 2010 година Иванов, използвайки служебното си положение, пуска жалба до Контрол по строителство – ДАГ че има отстъпено право за строеж, върху което "Искра 21" реализира търговски обекти, посочи Славов. А той е загубил правото си на строеж за този период. Има направени обекти в експлоатация. Според Иванов не му е изконсумирано правото на строеж. Всичко, което правех нямаше резултат, каза Славов. Искам тези 40 семейства наематели да могат да упражняват търговска дейност и да си хранят семействата. Иванов в момента използва служебното си положение, допълни още Славов.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg