EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преговори на БДЖ с кредиторите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преговори на БДЖ с кредиторите

mail14:00 | 15.09.2014прегледи 814 коментарикоментари 0


През тази седмица експертите на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и на държавния железопътен превозвач БДЖ ще представят на кредиторите на железницата нов вариант на предварително споразумение между двете страни, с конкретен план за действие, срокове и мерки. То ще послужи за основа при следващите преговори, които се очаква да са в началото на октомври.
Това стана ясно след среща между вицепремиера Екатерина Захариева и министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова, представители на Българска банка за развитие и на "Холдинг БДЖ" ЕАД с представители на кредиторите на Холдинг БДЖ" ЕАД, съобщиха от пресцентъра на МТИТС.
На срещата финансовите кредитори на БДЖ са изразили ясно становище, че писмото за подкрепа от ЕК, изпратено до министър Ангелкова през тази седмица, в което се казва, че държавната помощ за преструктуриране на БДЖ е допустима, е изключително важна стъпка напред в преговорния процес.
Министър Ангелкова посочи, че за стабилизирането и финансовото оздравяване на БДЖ от съществено значение е постигането на споразумение с кредиторите на компанията. И двете страни са заявили, че ще работят активно за завършване на взаимно приемливо споразумение, което да урежда
отношенията на държавните железници с кредиторите и облигационерите.

 


Тагове: БДЖ, кредитори
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg