EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преговори между синдикати и фирмата строител на АМ Люлин

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преговори между синдикати и фирмата строител на АМ Люлин

mail16:57 | 02.12.2009прегледи 910 коментарикоментари 0


Започват преговорите между представители на синдикатите и фирма „Мапа Дженгиз” за изготвяне на колективен трудов договор, обяви министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов днес на пресконференция след среща за проблемите във фирмата. В срещата участваха министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, президентът на КНСБ д-р Желязко Христов, областният управител на област Перник инж. Иво Петров, представители на Агенция „Пътна инфраструктура”, ИА „Главна инспекция по труда”, Агенция по заетостта, синдикалисти и работници.
Държавата ще направи всичко възможно да не се компрометира проектът „магистрала Люлин” и да гарантира и защити интересите на работниците и служителите във фирмата, заяви министър Младенов. Той припомни, че по негово искане още на 10 ноември 2009 г. представители на „Мапа Дженгиз” и МТСП са подписали протокол със заявени ангажименти. Фирмата се ангажира да спазва българското законодателство и предписанията от ИА „Главна инспекция по труда”, каза министър Младенов. Той уточни, че към 31 март 2010 г. общият брой на работещите чужди граждани в „Мапа Дженгиз” не трябва да надвишава 200 души, при общ брой назначени по трудови правоотношения 1500 души.
Магистрала „Люлин” е начинът, по който адресираме темата за големите инфраструктури проекти оттук нататък, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. Той каза, че Агенция „Пътна инфраструктура” ще поеме своята роля и ако има сигнали за лошо качество или нарушение на подписания договор между Агенцията и „Мапа Дженгиз”, ще се предприемат съответните мерки.
Днешната среща бе среща на отговорността, загрижеността и коректния професионален език. Работниците в „Мапа Дженгиз” искат единствено диалог и спазване на директивата за информиране и консултиране, каза на пресконференцията президентът на КНСБ д-р Желязко Христов.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg