EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата – 25 септември

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата – 25 септември

mail09:50 | 25.09.2013прегледи 652 коментарикоментари 0


Между 8 и 31% по-ниски сметки за парно трябва да плащат тази зима топлофицираните българи в сравнение с миналата. Тази сметка обаче е вярна само ако абонатите запазят потреблението си като миналогодишното и ако температурите през тази година са съпоставимо с миналогодишните, пише Монитор.

Въведеният по времето на Симеон Дянков данък върху депозитите няма да бъде премахнат през тази година. Според финансовия министър Петър Чобанов получените от налога 90 милиона лева ще бъдат пренасочени към ресор образование, а целта е парите да се използват и догодина, посочва Дума.

БСП лансира поредните идеи в областта на образованието, по част от които има сериозно разминаване между соццентралата и разбиранията на просветния министър Анелия Клисарова. Социалистите ще предложат задължителната предучилищна подготовка за 5- и 6-годишните деца да се провежда само в детските градини, но не и в училищата, каквато възможност се допуска в момента. От БСП стигат дори по далеч и обмислят дали забавачката за децата на 5 да не отпадне в годината, в която изтече гратисният период и двугодишната подготовка преди училище, обяснява Сега.

На неизлечимо болните в последен стадий вече ще може да се дават неразрешени все още за употреба медикаменти и дори такива, които не са придобили качеството на лекарства, а са в процес на проучване. Според д-р Стойчо Кацаров от Центъра за защита на правата в здравеопазването, това вероятно ще стане от следващата година, съобщава Преса.

Предложение за обсъждане на намаляването на броя на такситата в София ще внесе в Столична община съветникът от ДСБ Вили Лилков. Според него жълтите коли трябва да се ограничат по световните стандарти - до 3 промила спрямо броя на населението, или 3 600 таксита вместо сегашните над 5 600, пише Труд.

След шокиращите разкрития, че от 60 екипа на КАТ само един не взима подкупи на пътя, вътрешният министър Цветлин Йовчев обяви край на пътните проверки по шосетата, отбелязва 24 часа. Вестникът публикува интервю с министъра под заглавие "Не искам вече полицаи на пътя, а при крадците в квартала".

Проблемите около цифровизацията засенчиха оперативна програма "Транспорт", а "Български пощи" - БДЖ. Така могат да бъдат обобщени първите 100 дни на министър Данаил Папазов. който представи резултатите от началото на управлението си и начерта краткосрочната посока на движение, посочва Капитал Daily.

Бежанци ще идват и по вода, сочат анализите на експертите в МВР. След затваряне на сухопътната граница между Гърция и Турция се очаква бегълците да търсят път към страната ни през Черно море. Главният секретар на МВР Светослав Лазаров увери, че вече са взети мерки, а териториалните ни води се следят от камери, които засичат всеки плавателен съд, пише Стандарт.

Източник: БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4164