EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата – 23 септември

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата – 23 септември

mail08:55 | 23.09.2013прегледи 652 коментарикоментари 0


Нови арести за Белене, съобщава на първа страница Стандарт. Според изданието, което се позовава на запознати с разследването за 14 милиона евро, платени за строителен надзор и консултации по проекта, това ще се случи до дни. Не е ясно дали само с разпит ще мине енергийният бос Богомил Манчев, чиято фирма "Риск инженеринг" е получавала пари от държавата заедно с консултанта "Уорли парсънс", посочва вестникът.

Три месеца работим за ток и парно, отбелязва Труд. Изданието е изчислило необходимите средства за едно семейство с дете на минимална работна заплата, което обаче получава и енергийни помощи от държавата.

Монитор публикува материал за състоянието на здравеопазването у нас от гледна точка на изтичане на лекари в чужбина. В него се казва, че 300 наши анестезиолози са избягали във Франция, а Обединените арабски емирства плащат по 10 000 евро за ендокринолози и хирурзи. На този фон 70 хиляди българи умират от инфаркт и инсулт, пише вестникът.

България може да загуби 85 милиона евро агросубсидии, предупреждава Капитал Дейли. Ако до края на годината Фонд Земеделие не успее да изплати над 300 милиона евро по пороекти за развитие на селските райони, страната може да изгуби стредствата. Причината е недостатъчно добра организация.

Труд публикува интервю с президента Росен Плевнелиев под заглавие "Притеснява ме разделянето на нацията" Държавният глава изтъква, че е необходим диалог и консенсус по няколко приоритета, като на първо място поставя излизането от политическата криза.

Преса извежда на водещо място новината, че най-после искаме помощ за бежанците. Правителството се е обърнало с писмо до Европейската служба за подкрепа в областта на убежището. Искане е изпратено и до еврокомисаря по вътрешните работи Сесилия Малстрьом.

Може да затворят границата ни с Турция пише Дума като цитира интервю на военния министър Ангел Найденов пред БНР. Това може да стане при силен бежански поток.

Един от общо 60 екипа на КАТ не взема подкупи, разкрива 24 Часа се позовава на данни на дирекция "Вътрешна сигурност на МВР. В продължение на два месеца тя е наблюдавала поведението на полицаите на контролните пунктове около София. Единственият честен патрул обаче, скрито работи за "за разследваето с цел да уличи колегите си“.

Главният прокурор ще командва полицейско звено. Цацаров вече ще решава на кои свидетели да се осигури специална защита. Тази идея е залегнала в промяна на Закона за защита на лица, застрашени във връзка с наказателно производство. Проектът на новите разпоредби е качен на електронната страница на правосъдното министерство, информира Сега.

Новинар съобщава, че след повече от половин век Патриарх Неофит и Вселенският патриарх Вeртоломей договарят православен събор. На него ще се обсъждат наболели въпроси за Стария и Новия календар, спазването на поста и така наречените дисписи или редът на старшинството на отделните поместни църкви.

Меркел спечели категорично изборите в Германия пишат почти всички столични ежедневници. Анализаторите подчертават, обаче, че няма да й бъде лесно да управлява държавата в коалиция с опозицията.
 

Източник: БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg