EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата – 22 октомври

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата – 22 октомври

mail09:15 | 22.10.2013прегледи 833 коментарикоментари 0


Маргарита Дойчинова, БНР
Вестниците са разнопосочни по водещите си теми, но във всички издания се коментира идеята на МВР да се строят затвори за бежанци, предложенията за пенсионна реформа и победата на най-добрия ни тенисист Григор Димитров.

Вестник Сега отделя място на пенсионната реформа по повод влизащото в сила догодина "замразяване" на възрастта и годините осигурителен стаж за пенсиониране. Проблемът на осигурителната ни система не е толкова възрастта, а колко време се внасят и се получават осигуровки, заключава изданието.

Водещото заглавие на Труд съобщава, че от БСП са обещали, но нищо не правят за хората с лихвоточки от жилищно-спестовни влогове. Близо 60 000 българи са пред реалната опасност да загубят всичко, защото срокът на действие на осребряване на лихвоточките изтича на 21 ноември, допълва вестникът.

В статия във вестник Земя журналистът Горан Готев упреква управлението на ГЕРБ, лишило 1 милион българи от телевизия заради проблеми с цифровизацията.

В интервю за Монитор кметът на София Йорданка Фандъкова заявява, че ще настоява договора с дружеството "Софийска вода" да бъда ревизиран за втори път.

Вестник Труд разказва за репортаж на холандската обществена телевизия, посветен на това как в България се пилеят евросредства. Показани са нереализирани проекти, за които са отпуснати пари. Репортажът бе цитиран и от бащата на валутния борд у нас - икономистът професор Стив Ханке.

В интервю за Капитал дейли, директорът на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури Майдън Сакаджиев алармира, че има риск да изгубим до 5 000 000 евро субсидии. Реализацията на най-малката по обем европейска оперативна програма е закъсняла у нас с три години и се изпълнява най-бавно, уточнява изданието.

В анализ на вестник Дума за един от най-дискутираните проблеми, продажбата на земеделска земя, се припомня факта, че чужденците вече могат и дори купуват земя у нас, като регистрират смесено дружество с капитал от 2 лв. и, в този смисъл, мораториумът е формален.

Лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров казва в интервю за Преса - "Няма да се хвана на итригите на Борисов". Думите му са по повод идеята на лидера на ГЕРБ "Атака" да бойкотира кворума в парламента, докато предложението за удължаване на мораториума върху продажба на земеделска земя не влезе за обсъждане в пленарната зала.

"Сексбомба в сметката за ток" е заглавието на първа страница на Стандарт. То е посветено на странно назначение в Националната електрическа компания. Става дума за назначена преди месец като секретарка жена на име Елена Бончева, която се била снимала преди време в еротично списание. Снимките и заплатата й в компанията в размер на 3 000 лв. разгневили нейни колежки, уточнява изданието.

24 часа съобщава от първата си страница за "рекорден приход в туризма от 3 млрд. евро". Такива са очакванията на бранша за 2013 година.

Новинар предупреждава от първата си страница, че търговци предлагат гъби, които не са преминали през задължителния контрол. Това е довело до нарастване броя на отровените с гъби хора. Във варненска болница например, през почивните дни, са приети четирима, яли отровни гъби, брани в гора.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1043