EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата – 18 октомври

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата – 18 октомври

mail09:35 | 18.10.2013прегледи 661 коментарикоментари 0


Пенсиите да бъдат индексирани още от 1 април по "швейцарското правило", а не от 1 юли ще настояват до последно депутатите от БСП при приемането на бюджета на Държавното обществено осигуряване за догодина. Това заявяват пред вестник Преса представители от "Коалиция за България", които заедно с колегите си от ДПС от бюджетната, социалната и финансовата комисия, участват в специална работна група.
Държавната комисия за енергийно и водно регулиране отново е на прицел, след като за по-малко от година се извъртяха петима председатели, а съставът на регулатора беше подменен почти изцяло преди броени месеци. Пред Труд председателят на парламентарната енергийна комисия Рамадан Аталай съобщава, че най-късно в началото на 2014 година ДКЕВР ще бъде с нов състав и функции.

Комисията за защита на конкуренцията проверява "Топлофикация" и столични топлини счетоводители за картел при цените на дяловото разпределение. "Топлофикация" ще бъде разследвана и за злоупотреба с господстващо положение при формирането на цените на дяловото разпределение, както и дали не ги определя в полза на големите форми на пазара, посочва по темата вестник Монитор.

Ръстът за България догодина ще е 0,6%, отбелязва 24 часа, като цитира прогноза, направена на форум, посветен на икономиките на Балканите. Очаква се в Румъния, Сърбия и Черна гора той да достигне до 3 на сто. Единствената икономика със спад в региона ще е Хърватия, пише още вестникът.

Скандалите с бонусите, които чиновниците и управляващите си раздадоха масово през 2011 година, приключи с изненадващо тежка присъда от 5 години, за назидание, на бившата председателка на Агенцията по вписванията Виолета Николова. Така управляващите ще могат да отчетат за предстоящия доклад от Брюксел, че има тежко осъден висш държавен служител, посочва по темата вестник Сега.

С доклад от 30 страници, който струва 600 хиляди лева с ДДС, Агенция "Пътна инфраструктура" ще си отговори на въпроса "доволни ли са българските шофьори от качеството на пътищата", пише Капитал Daily и уточнява, че ведомството е обявило конкурс за консултантска фирма-изпълнител на 8-месечното проучване, което ще бъде платено с пари от оперативна програма "Транспорт".

Измамници обещават на сирийските бежанци да издействат за кратко време статут на бежанец срещу 1 500 лева. Мошениците се навъртат около лагерите в столичните квартали "Враждебна" и "Военна рампа", както и до джамията в центъра. Няколко семейства вече са станали жертва на тарикатите, които се представят за адвокати. Последният такъв случай е от центъра за настаняване в Харманли, съобщава Стандарт.

Обявяване на извънредно положение, заради бежанците в Хасковска област, поиска кметът на Харманли Михил Лисков. Той настоя градоначалниците, в чиито населени места пребивават бежанци, да имат правото да обявяват такава мярка. Кметът обясни, че в момента администрацията му няма как да прави законно разходи, свързани с бежанския лагер в града, пише по темата вестник Дума.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg