EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата – 16 октомври

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата – 16 октомври

mail09:45 | 16.10.2013прегледи 736 коментарикоментари 0


За да няма листи на чакащите пациенти и да не се режат заплатите на лекарите, Надзорният съвет на здравната каса ще поиска актуализация на бюджета от 150 милиона лева, информира вестник Труд.

Само левче за преглед при джипито ще плащат пенсионерите от 2014 година, а не по 2.90 лева, както е сега, посочва по темата Монитор.

Българският въздух е най-наситен с основните замърсяващи частици, в сравнение с която и да е друга страна в Европа, сочи проучване на Европейската агенция за околна среда, цитирано от вестник Дума.

Слага се "край" на възможността актовете на КАТ "да изгарят", тъй като шофьорът не е намерен и не са му връчени. В парламента се подготвя предложение, което управляващите вероятно ще гласуват. Това съобщава в публикация по темата вестник 24 часа.

Армията изпраща униформени в лагерите за бежанци, за да помагат за настаняването и устройването им, информира Преса.

За преносими компютри, произвеждани у нас, с части от Тайван, съобщава Труд и уточнява, че българин е регистрирал новата марка компютри.

В счетоводството на държавните ведомства и общините цари пълен хаос. Разходите на институциите масово се отразяват неправилно като в някои от случаите грешките са направо абсурдни, пише вестник Сега.

Българската банка за развитие вероятно ще управлява парите за бизнеса по новата оперативна програма "Иновации и конкурентноспособност" за следващия програмен период 2014-2020 година. Според експерти, ако банката поеме управлението на парите, това ще улесни отпускането на заеми за одобрение проекти, информира Стандарт.

Монитор публикува интервю с вицепремиера и министър на правосъдието Зинаида Златанова. Заглавието е "Европейските средства не бива да са поле за партийни битки".

Дълго обещаваният ред за ограничаване на офшорките вече е факт. Става дума за бъдещ закон за икономическите и финансовите взаимоотношения, който предстои да бъде внесен в парламента. Той най-общо донесе две новини. Първо, офшорките на хартия ще са изключени от некои дейности, но на практика ограничението ще е лесно за заобикаляне. Второ, неуспелият шеф на ДАНС Делян Пеевски има първата си законодателна инициатива - той лично е подписал проекта като съвносител, пише по темата Капитал Daily.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg