EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата – 13 септември

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата – 13 септември

mail10:10 | 13.09.2013прегледи 744 коментарикоментари 0


От първите си страници часовите вестници съобщават за инцидента с турското посолство, при който мъж блъсна колата си "посред бял ден" във вратите на мисията с обяснението, че брат му бил убит в Истанбул.
Под различни заглавия вестниците цитират министъра на отбраната Ангел Найдeнов, че по предложение на американското правителство у нас ще се обучават от 5 до 8 хиляди военни от Либия.
"Образът на ДПС ни е по-важен от властта" е заглавието на интервюто за Труд на лидерът на Движението Лютви Местан. Печатът съобщава и за изявлението, направено от главния прокурор Сотир Цацаров, че разследването на атентата на летището в Сарафова ще приключи с внасяне на обвинителен акт в Бургаския окръжен съд най-късно до март 2014 г. Според него 95 процента от работата по случая е приключена.

Труд извежда в отделно каре информацията на главния прокурор, че съчмата убили известния български писател - дисидент Георги Марков през 1978 г. се намирала вече в британски музей.
"Вече шести месец цените намаляват" пише на първа страница Преса. Според 24 часа животът е поевтинял най-много от 14 година насам. От догодина правителството предвиждало максималният размер на пенсиите да стане 840 лева, пише на първата си страница вестник Земя. Предложението било на социалния министър Хасан Адемов.
В интервю за Монитор министърът на образованието професор Анелия Клисарова споделя, че би искала в училищата да има повече млади учители. Сега помества интервю на заместник министърът на образованието Мукаддес Налбант, която смята за неефективно в една класна стая да учат 35 ученици. На челно място Стандарт пише, че учители, които се съгласят да преподават в отдалечени райони, ще могат да получат евтини кредити за жилища и с нисък наем.
Новинар извежда на първата си страница искането за връщането на Григорианския календар, направено от Сливенския митрополит Йоаники. Като мотив за това свещеникът посочва, че именно този календар се спазва от църквата в Русия и Атон.
По покана на Българската организация за конгресен туризъм заместник министърът на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев взе участие в работна среща със световни топ мениджъри в бранша. Те обсъдиха бъдещето на конгресния туризъм в България, възможностите и предизвикателствата пред туристическия бизнес. Домакин на срещата беше председателят на организацията Хенинг Крипендорф.
 Източник: БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1049