EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата днес

mail08:25 | 28.04.2014прегледи 902 коментарикоментари 0


"Болница отчита мъж и жена в едно легло" - за случая от Севлиево съобщава вестник Труд, като цитира отчета към Здравната каса. Нарушения имало и в отделението по очни болести. Според документите, на 5 легла лежали 7 пациенти. Реално в болницата нямало нито един човек по очна клинична пътека от намиращите се 7 болни в отделението, установила инспекцията.

Още 6 месеца платено майчинство. Това ще се обсъжда утре на тристранката, пише на първа страница вестник 24 часа. Промяната е предложена от КНСБ, но се подкрепя и от управляващите политически сили, съобщава изданието. Ако бъде приета промяната, тези шест месеца отпуск ще се плащат от работодателите, а не от НОИ.

Вестникът съобщава и за недостига на места в детските градини и ясли в София. 8900 са свободните места на първото класиране в София, още 8000 обаче няма да могат да влязат в детско заведение от септември.

Опашки за първолаци - е водещото заглавие на вестник Труд, който припомня, че 30-и май е крайният срок за записванията за първи клас. Родителите, които не са участвали в януарската вълна от висене пред някои от школата, се готвели сега за атака, признаха и от родителските асоциации.

Правим "Тойфел" за българския език, информира вестник Дума. Тест за владеене на българския език с международна валидност се разработва в МОН по подобие на тестовете за английски "Тойфел" и на сертификатите за владеене на немски, френски, испански, съобщи министър Анелия Клисарова. Тя каза още, че нашите училища в чужбина ще се финансират чрез стандарт за издръжка и ще бъдат включени в просветния закон.

Безскрупулна полицейска банда изкарвала до 1000 лева на смяна от рушвети, пише вестник Преса. По делото "Палките" са повдигнати обвинения на 12 души. По закон за нарушенията се полагат до 15 години затвор.

Данъчни звънят след празниците, акцентира вестник Стандарт и посочва, че малко над 10 процента е наказателната лихва за забавени налози от 1 май. Ако не се отзовете на любезното напомняне по телефона, ще получите официална призовка, че трябва да си платите до седмица. Следващата стъпка е принудително събиране на задълженията, като най-често се запорират банкови сметки и заплати.

Хазартните игри получили щедър подарък от хазната, информира вестник Сега. Организаторите на лотарийни игри и игри от типа бинго се оказаха освободени изцяло от такси за организиране на хазартна дейност. Вече четвърти месец този бизнес работи, без да внася нищо извън обичайния за всички корпоративен данък в държавния бюджет. Данъчната амнистия се оказа възможна заради законодателен "пропуск", а щетите могат да възлизат на милиони, става ясно от внесен законопроект за промени в Закона за хазарта.

Капитал Дейли съобщава, че втори пореден месец фирмените кредити отчитат ръст. Увеличението за март е 259 млн. лева. 22 и половина процента е делът на лошите и преструктурираните кредити в портфейла на сектора.БНР


 


Тагове: печат, днес
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg