EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail07:35 | 08.06.2015прегледи 1125 коментарикоментари 0


"Използвали деца от домовете за усвояване на европари" пише "Дума" на първа страница. Това твърдят неправителствени организации, които искат оставките на директорите на агенциите за социално подпомагане и за закрила на детето. "Новинар" цитира на първа страница професор Петър Иванов от Центъра за демографска политика, според когото България е шампион по детски самоубийства. Най-малкият, избрал смъртта, е бил на пет години, допълва професорът.
"Новите цени на тока са незаконни", пише "Преса". Констатацията е на Националната електрическа компания, обявила цените на тока от 1 юли за незаконни. "Капитал дейли" съобщава, че чешката "Енерго-про" е завела дело срещу България за над 70 милиона лева заради решения на енергийния регулатор.
"Министерства харчат спешно евробюджетите за реклама", изтичането на договори за популяризация на първия програмен период доведе до нарастване на скандални медийни кампании. темата е водеща в днешния брой на "Сега". Освен за туризъм, трескаво се усвоят десетки и стотици хиляди левове за реклама на проекти от министерствата на транспорта, на регионалното развитие, на труда и социалната политика.
"Икономисти вещаят спад в производството на всички зърнени култури това лято", пише "Земя". Още една прогноза, в "24 часа", но за кредитирането - Лихвите по кредитите ще намалеят, но за някои ще се дават по-трудно. "Труд" пък съветва как да намалим разходите си по кредит, ако имаме такъв.
Според репортаж в "Монитор", заради ниския ДДС в Румъния, много българи пазаруват храна от северната ни съседка. Килограм пресни картофи там струва 30 стотинки на борсата за търговия на едро.
"Скандал с очите на цар Самуил" е водещото заглавие на "Стандарт". Авторът Александър Хайтов поставил на скулптурата очи, които светят в тъмното. Столичната община, собственик на статуята, е против тази идея.
"Монитор" съобщава на първа страница "Следят със сателити заподозрени в тероризъм". За първи път у нас се провежда електронен мониторинг на високорискови нарушители, са пояснили от Министерството на правосъдието.
В интервю за "Преса", Менда Стоянова от ГЕРБ казва, че държавните болници продължават да трупат дългове, а здравният министър е пренебрегнал диалога с партньорите в управлението. Според "Телеграф", само за три месеца Здравната каса е платила с три милиона лева повече за лечение на болно сърце в сравнение със същия период на миналата година.
Съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Найден Зеленогорски декларира в "24 часа" "Бихме подкрепили до два пъти по-висок праг за преференциите". Според него, мажоритарният вот ще върне двупартийната система в страната.
Георги Кадиев от БСП заявява в интервю за "Труд", че пленумите на истината в неговата партия трябва да се проведат не сега, а след местните избори на есен.
Милчо Левиев готви прощален концерт за българската си публика на 10 юни, пише "Стандарт". 77-годишният световноизвестен музикант е решил с него, на сцената на зала "България", да са колегите му от "Акустична версия".
Метеорологът Илиан Господинов обещава в интервю за "Телеграф", че това лято у нас няма да има наводнения. Юни и юли ще са с температури близки до нормалните и по-високи, август - около нормалните.
БНР 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg