EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail09:40 | 28.05.2015прегледи 1201 коментарикоментари 0


Властите в Съединените щати нанесоха тежък удар по мафията в ръководството на световната футболна федерация ФИФА. Серия от арести на висши чиновници от федерацията за подкупи, пране на пари, измами и рекет може да костват на президента Сеп Блатер преизбирането му за пети мандат, отбелязва ПРЕСА.

Само със скромните 33 милиона лева са нараснали спестяванията на гражданите в банките през април, пише ТРУД в статия под заглавие: "Българинът спря да спестява". Вестникът цитира банкери, според които главната причина за твърде малкото увеличение са спадащите лихви по депозитите.

България едва успява да се изкачи с едно стъпало нагоре и вече е 56-а от 61 държави в света по конкурентоспособност, посочва СЕГА.

От догодина такса смет ще се изчислява по нов начин. Промяната е заложена в проект за промени на Закона за местните данъци и такси, който в момента се обсъжда на работна група между правителството, Сдружението на общините и бизнес организации, съобщава КАПИТАЛ ДЕЙЛИ.

Заетите в трудовия сектор се трудят при опасни за живота условия, а фирмите масово не спазват условията на трудовото законодателство. Само за четири месеца инспекторите са констатирали над 310 нарушения по големите строителни обекти, посочва НОВИНАР.

24 часа отбелязва, че Агенцията за социално подпомагане отчита тотално намаляване на осиновяванията, но и бум на дадените за отглеждане от приемни семейства деца.

Борбата и шахът вече ще се изучават в училище. 8 спортни федерации са готови да предоставят треньори за децата. Те ще водят третия час по физическо, пише СТАНДАРТ, като цитира спортния министър Красен Кралев.

Санитарки изнудват близки на пациенти с такса "памперс", посочва ТЕЛЕГРАФ. Според вестника сумата за смяната на пелената и бельото при възрастните хора в болници е между 2 и 5 лева в различните градове.

Пресичането на кръстовищата в столицата вече ще става само след натискане на жълто копче. Новият начин е част от системата за управление на трафика, която в момента се изгражда, пише МОНИТОР. Вестникът цитира заместник-кметът по транспорта Любомир Христов, който обяснява, че с натискането на бутона се заявява наличието на хора, които искат да пресекат.

Под заглавие "Национално предателство", вестник ЗЕМЯ съобщава, че министърът на отбраната Николай Ненчев е подписал заповед за предаването на архива на служба "Военна информация" на Комисията по досиетата.

Патриотичният фронт изненадващо постави ултиматум на ГЕРБ, че ще напусне парламента, ако не бъдат изпълнени 7 условия, пише ДУМА. Според вестника причината за тази реакция е свързана не толкова със ситуацията в Гърмен, колкото с уволнения тези дни директор на Агенцията по безопасност на храните Пламен Моллов. /БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4145