EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail12:10 | 21.05.2015прегледи 1251 коментарикоментари 0


Приетите промени по отношение на пенсионната реформа са водеща тема тази сутрин за вестниците СЕГА и ПРЕСА.

Вноската за пенсия ще се вдигне с 2 % до 2018 година, съобщава СЕГА и уточнява, че най-ощетени отново ще са работещите в масовата трета категория, за които възрастта за пенсия ще расте до 65 години.

"Полицаи и военни в пенсия на 52 години и 10 месеца", е акцентът, избран за темата от ПРЕСА. Изданието пише още, че промените влизат в парламента и съдбата им е в ръцете на депутатите.

"Чиновници с премиерски заплати" - под това заглавие на първата си страница, ТРУД съобщава за размера на възнагражденията в държавната администрация. От публикацията научаваме, че има случай, в който трудовото възнаграждение достига до 4 300 лева.ПРЕСА допълва темата със заглавие: " Всеки четвърти чиновник назначен без конкурс".

Вестник ДУМА поставя на челно място информацията, че "Съдът отмени минималната заплата", Борисов натиска Горанов да преговаря със социалните партньори вместо да свика тристранния съвет, пише още вестникът.

МОНИТОР извежда новината за искането на омбудсмана и Комисията за защита на конкуренцията за отпадане на забраната за демонтиране на радиаторите. В публикацията се уточнява, че предстои енергийният регулатор да попита парламента дали ще остави тази забрана в сила.

24 ЧАСА публикува в днешния си брой отговорите на матурите за 7 и 12 клас. Темата за изпитите присъства и в останалите централни издания. В подробни репортажи вестниците съобщават за организацията по подготовката на изпитната тема и провеждането на самата матура за дванадесетокласниците, както и за публикуването в социалните мрежи на информация за очаквания автор и тема за изпитите. По темата ТЕЛЕГРАФ отбелязва в уводното си заглавие: "Яворов пожела успех осем часа преди матурата".

ТРУД избира да представи на цяла страница проблем, с който се сблъскват всички шофьори, пътуващи към граничния пункт "Кулата". Под заглавие:"Тапата на Струма вечна", вестникът публикува подробен репортаж за състоянието на строителните дейности и уточнява, че заради чиновническо недоглеждане, магистралата ще се стеснява двойно преди граничния пункт. Вестникът публикува и още данни, според които хаосът с пътищата по границите е навсякъде.

На първата си страница вестник ЗЕМЯ публикува информация за скандален случай, в който жертва на лекарска грешка ще трябва да плаща 30 хиляди лева.

По темата "Македония" вестник ПРЕСА публикува информация от скопския сайт "Инфомакс", според която България иска да анексира Източна Македония.
24 ЧАСА публикува интервю с председателя на икономическата комисия в парламента Петър Кънев,озаглавено "Време е да станем българофили".

Всички централни издания отделят подобаващо място и на новината за неполучения лиценз от отборите на ЦСКА и "Локомотив" София, които са лишени от участие в евротурнирите, както и в родната "А" група./БНР 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg