EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail07:36 | 20.03.2015прегледи 1044 коментарикоментари 0


България изтегли ударно дълг за три милиарда и сто милиона евро, съобщава "Капитал дейли". С това страната ни постави рекорд в историята си като емитент, изненада инвеститорите и почти изпълни лимита си за набиране на външен дълг за годината, отбелязва вестникът. Заемът е изтеглен на три транша, с падежи след 7, 12 и 20 години, при доходност между 2,17 и 3,26 процента. Финансисти определиха резултата като успешен за България, но не крият изненадата си от това, че правителството не изпълни първоначалните си намерения да вземе заемите на два пъти през годината. Така то можеше да осигури още по-изгодни условия и да натовари по-малко данъкоплатците.

„Неизвестно дружество твърди, че купува БТК“, пише още "Капитал дейли". „Неофициалните коментари са, че това е действие на Цветан Василев, който контролира 44 процента от капитала на телекома, и сделката не включва дела на VTB“.

"24 часа" е на мнение, че „Цветан Василев опитва да продаде на себе си БТК“.

„Цветан Василев финализира кражбата на БТК“, твърди "Труд" в голямото си заглавие на първа страница. Новият „инвеститор“ в БТК е фирма, създадена преди два месеца, сочи вестникът.

871 милиона лева са необходими за укрепване на свлачищата в страната, пишат "Монитор" и "Новинар", като цитират изказване на заместник-министъра на регионалното развитие Николай Нанков пред БНР. 1 159 или две трети от всички свлачища, пряко застрашават домовете на хората в стотици села и градове, предупреждава "Монитор". За укрепване на най-спешните пропадащи терени са необходими 500 милиона, като в същото време в бюджета на регионалното министерство за тази година са заложени само милион и двеста хиляди лева.

Комисията за енергийно и водно регулиране се е съгласила изцяло с предложеното от „Булгаргаз“ намаление на цената на газа от 1 април с 13 на сто, съобщава "Монитор". В общия случай това би трябвало да доведе до понижаване на цената на парното с 9 на сто, сочи вестникът.

Комисията за защита на конкуренцията погна за пореден път трите електроразпределителни дружества, пише "Новинар". Според комисията, ЕРП-тата са злоупотребили с господстващо положение и са отчитали едни и същи разходи два пъти.

Водеща тема за "Дума" е предложението на президента Росен Плевнелиев за референдума за промени в избирателната система. „Плевнелиев лъже, че има съгласие за референдум. Законът за туризма, панелките и допитване за задължителното гласуване са приоритети на държавния глава“, коментира вестникът.

„Плевнелиев забрави бедните“, пише в голямо заглавие "Земя" и цитира лидера на социалистите Михаил Миков: „Не може да има политически консенсус, когато недоимъкът тормози хората“.

„Президентът отново поиска повече пари за армията. Нека Плевнелиев каже откъде да ги вземем тези пари - от пенсионерите ли, от болниците ли“, пита коментаторът на вестник "Преса".

„Невиждан интерес предизвиква слънчевото затъмнение днес. Очакват се огромни опашки за телескопите на Астрономическата обсерватория на Софийския университет и в градината на НДК, които ще бъдат предоставени безплатно“, пише "Стандарт"./БНР
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg