EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail10:40 | 13.02.2015прегледи 971 коментарикоментари 0


Голяма част от ежедневниците днес отделят внимание на постигнатото споразумение за прекратяване на огъня в Украйна от 15 февруари.

Друга водеща тема в печата е тревожната тенденция, според която страната ни продължава да пада в класацията за свобода на словото, където вече сме на 106-та позиция. За трета поредна година класацията се оглавява от Финландия, Норвегия, Дания, Холандия и Швеция, отбелязва вестник Земя.

Близо 2500 малки и средни фирми ще имат възможност да участват в търговете за саниране по националната програма, съобщава Преса. От Българската банка за развитие отбелязват. че вече е постъпило първото искане за финансиране по схемата. Отличниците са от блок 1 във врачанския квартал "Младост".

"Разбиха чипа на банковите карти", предупреждава Телеграф. Новите уреди за незаконно сваляне на информацията се разработват и тестват у нас, след което се поставят на банкомати в чужбина, допълва изданието.

"Всяка класна стая с камера срещу преписвачи на матурите", тема в днешния брой на вестник Труд. Изданието цитира изказване на заместник-министъра на образованието Ваня Кастрева, според която директорите на училища са получили достатъчно средства за видеонаблюдение.

България първенец по износ на студенти, пише още вестникът и допълва, че близо 15% от българските зрелостници избират да учат в чужди университети. Все повече пък ставали висшите училища, които не приемат нашите дипломи за средно образование.

Бизнесът иска реклама на туризма във Фейсбук, пише вестник Стандарт. През март ще стартира реклама на България по Би Би Си. Страната ни ще бъде рекламирана като целогодишна дестинация, стана ясно по време на Международна туристическа борса, която се провежда в София.

Близо 300 хил. лв. е похарчил парламентът за цветя и подаръци през 2014 година, показва справка на вестник 168 часа. За същия период например, британският парламент е отделил за букети сума, равняваща се на около 5200 лева, отбелязва седмичникът.

2014 година е била най-богатата за археолозите - тема от вътрешните страници на Дума. През изминалата година са отчетени над 400 проучвания. На 16 февруари Националният археологически институт с музей при БАН ще открие изложба, на която ще бъдат показани най-новите находки./БНР


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg