EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail08:03 | 02.02.2015прегледи 1096 коментарикоментари 0


Голяма част от ежедневниците отделят място на деня на траур, в който политическият елит и граждани си взеха последно сбогом с президента д-р Желю Желев.
Вестник "Новинар" цитира патриарх Неофит, който определя д-р Желев, като обединителя на нацията.
Вестник "Сега" съобщава, че една трета от новите пенсии са инвалидни и уточнява, че значително повече хора са намерили начин да се пенсионират миналата година, във времето, когато пенсионната реформа беше замразена.
"Законови промени водят до нова корупция в болниците", съобщава във водещо заглавие "Труд". В публикацията се уточнява, че с пари под масата по-заможни българи ще избутват назад в списъците за планово лечение пенсионери и хора с ниски доходи.
"Телеграф" съобщава, че "11 700 деца с помощник в клас". Оказва се, че у нас на един специализиран преподавател се падат средно по 8 деца с увреждания, научаваме от публикацията.
Банките ще бъдат проверени от чужди одитори, пише вестник "Капитал дейли" като цитира финансовия министър Владислав Горанов. Проверката няма да се извършва от Българската народна банка, а от компаниите, които са правили одита на европейските банки преди присъединяването им към банковия съюз през миналата година, допълва изданието.
"Съдиите да не мълчат, за да няма гнили ябълки", заявява в интервю за "Стандарт" новоизбраният председател на Върховния касационен съд Лозан Панов.
"Спешно търсим Русия за ремонт на изтребителите", е водещата тема за вестник "Труд". До дни представители на руската компания "МиГ" ще пристигнат в България, за да започнат преговори с Министерството на отбраната за ремонта и поддръжката на българските изтребители "МиГ-29".
От първата си страница вестник "Преса" съобщава, че "И бежанците бягат от България". За една година при опит да преминат сръбската граница са заловени 2385 имигранти, повечето с бежански статут у нас. Рекордьор е афганистанец, залавян шест пъти на браздата, научаваме от публикацията./БНР 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1034