EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail07:54 | 23.12.2014прегледи 1112 коментарикоментари 0


НАТО няма да ни се цупи за малкия военен бюджет, информира вестник "Преса" от първата си страница. Програмата за модернизация на армията, която служебният кабинет "Близнашки" писа това лято, предвиждаше през 2015 година бюджетът за отбрана да е 1,5 процента от Брутния вътрешен продукт. Депутатите от 43-тото Народно събрание гласуваха армията да разполага догодина с 1,1 процента, което са близо 955 млн. лева, уточнява публикацията.

94 процента от фирмите не вярват на съда, пише вестник "Сега", цитирайки оповестените данни от годишната анкета на Българската стопанска камара. Според данните най-висока оценка за работата си получават данъчните, като 63 процента от анкетираните фирми имат положително мнение за дейността им. Следват общините с 47 процента доверие и президентът с 27 процинта доверие.

Проблемните заеми намаляват през ноември, съобщава на водещо място "Капитал Дейли". По данни от паричната статистика на Българска народна банка към края на ноември, съществен ефект за намаляване на лошите кредити оказва фактът, че от отчета за ноември вече са изключени данните за Корпоративна търговска банка.

Замразиха цените на 1 300 лекарства без рецепта, е водещото заглавие за вестник "Труд". Цената им ще се променя само с процента на статистически отчетената инфлация за периода от последната регистрирана дата.

За една година българите са намалили количеството на изхвърлените отпадъци средно с 12 килограма, информира вестник "Монитор", позовавайки се на данни на Националния статистически институт. Според Министерството на околната среда и водите понижението се дължи на по-точното отчитане на количествата на генерираните отпадъци, както и на пониженото потребление в следствие на икономическите условия в страната.

Всяка спирка в София с навес - на тази информация акцентира вестник "Телеграф". От най-голямо значение при избора на концесионер ще бъде срокът, в който се предлага ремонтиране на спирките от градския транспорт, пише още вестникът.

Двойно повече естествени елхи продали търговците преди тазгодишните празници, информира вестник "24 часа" и допълва, че е подходящо коледното дръвче да се държи в стая най-много 3 седмици.

Ученици даряват джобни за Коледа, пише на първа страница "Стандарт" и уточнява, че деца от Генерал Тошево са се трогнали от историята на семейство от село Юпер и решили да им направят дарение.

За друго благородно начинание пише вестник "Новинар": "Компютърни фирми наемат аутисти". Общо 40 души със заболяването са преминали успешно през обучение за компютърна грамотност и някои вече са наети на работа в АйТи фирми. Инициативата е започнала след договорка между Центъра за социална интеграция и Българската асоциация на софтуерните компании, пише още вестникът. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg