EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail09:10 | 18.12.2014прегледи 896 коментарикоментари 0


Намалява подкрепата на коалиционните партньори на ГЕРБ към предложената в последния момент промяна на пенсионния модел, пише вестник "Капитал дейли". Изданието цитира изказването на финансовия министър Владислав Горанов, който в пряк текст заяви, че не го интересува подкрепата на партии с 4-5 % електорална подкрепа.

Вестник "Сега" допълва, че ДПС остана единствената партия, която категорично застава зад идеята на управляващите, родените след 1959 година да избират къде да се осигуряват.

Националната здравноосигурителна каса плаща веднага за най-тежките болести, е водещото заглавие на "Труд". След приемането на пакет от законодателни промени, които ще са готови през април, лечението ще се провежда чрез три пакета от медицински грижи - базов, допълнителен и спешен. Какви заболявания ще бъдат вписани в трите пакета, ще посочат националните консултанти, допълва вестникът.

Кабинетът отново раздаде извънредно 20 млн. лева, съобщава вестник "Сега". Новите средства се отпускат с доста витиевати обяснения. Според правителството парите са нужни, за да бъдат обезпечени неотложни разходи на съдебната власт и ще се осигури възможност тя да изпълнява основните си функции, информира изданието.

Има гнили ябълки в Темида, щом има осъдени и за корупция магистрати, заявява в интервю за "24 часа" представляващата Висшия съдебен съвет Соня Найденова. По думите й, в момента няма основание за оставки в съвета, каквито бяха поискани от политици.

Висшисти чакат по 5 месеца за работа, съобщава "Телеграф". Значителен процент от регистрираните безработни у нас се пада на учителите, е показала проверка на вестника.

Половината от хляба, който всекидневно ядем, се произвежда в сивия сектор, алармира вестник "Земя". За пореден път браншът предлага на новите управляващи да се въведе по-нисък ДДС за насъщния.

Спряха 1 400 000 водки менте да влязат в хотелите, информира от първата си страница "Монитор" и уточнява, че нелегалният алкохол е бил конфискуван от склад в София при съвместна акция на агенция "Митници" и Държавната агенция за национална сигурност.

Заради срива на рублата иде криза на пазара на ваканционни имоти, казват пред вестник "Монитор" експерти, занимаващи се с недвижими имоти. /БНР 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4097