EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail08:35 | 12.12.2014прегледи 884 коментарикоментари 0


Стандарт съобщава с водещото си заглавие, че премиерът Бойко Борисов ще разговаря в понеделник с германския канцлер Ангела Меркел за газопроводоа "Южен поток". Борисов щял да защитава нова идея за изграждане на газов хъб и буферно хранилище във Варна с пари от Брюксел. С премиера ще пътуват вицепремиерите Меглена Кунева, Ивайло Калфин и Томислав Дончев.

Труд допълва информацията, че преди Берлин, Бойко Борисов ще посети Сърбия, където ще обсъди "Южен поток" с представители на правителството в Белград.

В интервю за Стандарт, Кунева казва: Ако "Южен поток" не се състои, нека бъдем компенсирани с общ хъб на българо-турско-гръцката граница, през който да се разпределя газ за Европа.

Дума коментира идеята на Борисов ...може би "изплютото камъче" този път е на депутата Делян Добрев, според когото е "крайно време да видим какви са находищата от шистов газ....

Журналистът Георги Готев, в интервю за Земя, казва ...ако правителството реши да даде възможност да се търси шистов газ, за мене това ще е равносилно да кажем "да" на фракинга.

Иван Тропанкев от Монитор пише Европейците бързо разбраха, че по-евтини от руските доставки скоро няма да има.

В Преса проф. Нина Дюлгерова, преподавател по енергийна сигурност и международни отношения, заявява Европейско-американските проекти за газ от Каспийско море са само политика, но не и решаване на енергийните проблеми на Европа.

На фона на лутането около "Южен поток", Труд информира за поредните енергийни договори, сключени от руския президент Владимир Путин, този път с индийски партньори. "Росатом" ще гради 12 реактора за 20 години.

Монитор избира за водещо заглавие напомнянето, че от утре са в сила новите европейски правила, които изискват надписи на пакетираните храни и в заведенията за хранене да съобщават за продуктите, които могат да предизвикат алергия. Директивата не е конкретизирала обаче къде трябва да са сложени тези надписи.

Водещото заглавие на Преса е посветено на новите загуби на НЕК от 850 милиона лева за изминалите десет месеца и така дългът на компанията е стигнал рекордната сума от 3 милиарда и 500 милиона лева.

Според Труд НЕК е затънала със 600 милиона лева за една година. Новият директор Петър Илиев е признал пред журналисти: Положението е повече от отчайващо.

Сега също цитира тези думи в заглавието си на първа страница с допълнението, че може да се стигне до фалит.

Според Капитал дейли НЕК затъна финансово покрай проекта "Белене".

Сертов изплашен от неплатена сделка за ток за 15 милиона евро е водещото заглавие на 24 часа. Ексдепутат от НДСВ е потвърдил тази теза за изчезването на бившия ръководител на ДАНС. Националният омбудсман Константин Пенчев казва горчива истина в интервю за 24 часа - Фалираха хората, за да не фалира парното.

Три синджира калинки останаха да оправят културата след Бинев е едно от коментарните заглавия във вестник Сега.

Новинар също коментира темата - Културата на България не е функция от културата на министъра или на шефа на парламентарната комисия, а на културата на масовия човек.

Телеграф като че ли потвърждава тезата с водещото заглавие По случай Нова година, изстрелваме 15 милиона лева в небето. Пиратките били демоде, хит са пиробатериите./БНР 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg