EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail08:28 | 03.11.2014прегледи 926 коментарикоментари 0


"ДАНС арестува 40 митничари за рекет. Граничният пункт "Лесово" остана затворен 15 часа. Задържан е и шефът на пункта Димитър Колев“, съобщава Труд. Темата е водеща и за Монитор, който пише, че по неофициална информация се разследват над 60 митничари „след масови сигнали на граждани и превозвачи за системно изнудване“.

"40 процента от безработните са пред пенсия", пише Сега, цитирайки данни на Агенцията по заетостта за септември. Безработните на възраст над 50 години са 133 хиляди. Половината от тях са без препитание повече от година, отбелязва вестникът.

„Всеки пети не може да се пенсионира“, поради недостиг на стаж, съобщава 24 часа. Броят на хората, които не могат да изпълнят условията за пенсиониране, нараства стремглаво от 2011 година, когато беше премахната точковата система. Тя позволяваше на хората да компенсират недостигащия им стаж с възраст, припомня вестникът.

ТЕЦ -Варна затваря до второ нареждане от 1 януари. Тогава започват и съкращения на работещите в централата над триста души, съобщава Труд. Съоръжението няма сероочистващи инсталации и може да работи най-късно до края на годината. За да се реши проблемът трябва да се инвестират 120 милиона евро. Планът беше централата да бъде спасена чрез обща компания между собственика ЧЕЗ и Българския енергиен холдинг, но преговорите не дадоха резултат.

„Националната електрическа компания с нови 250 милиона лева загуба само за три месеца. Борчовете й достигнаха 3,3 милиарда“, пише Монитор, цитирайки финансовия отчет на НЕК.

Сумата на кредитите, прихванати срещу депозити в КТБ, е нараснала през последните три месеца до близо един милиард лева, съобщава 24 часа. В цесиите на КТБ се включи и държавата. Българският енергиен холдинг е предложил на квесторите на КТБ договор за погасяване на кредити на негови дъщерни дружества с блокираните в банката пари на холдинга, които възлизат на 44 милиона лева. От финансовия отчет на БЕХ за първите девет месеца от годината не става ясно дали това предложение е било одобрено, посочват от всекидневника.

Фалитът на Корпоративна търговска банка изглежда сигурен и така най-сетне хората и фирми с гарантирани депозити ще получат достъп до парите си, пише Капитал Daily. „Другият топ въпрос около банката е процедурата по несъстоятелност да протече прозрачно и ефективно, което ще зависи основно от назначенията на синдици. Те ще преразпределят активи за милиарди и действията им ще определят колко скоро и каква сума ще получат обратно кредиторите, най-вече Фондът за гарантиране на влоговете. И не на последно място ще видим кой и каква отговорност ще понесе за източената банка“, пише изданието.

След пет часа преговори ГЕРБ и Реформаторския блок се разбраха по 20 приоритета на бъдещото управление, посочва Преса. Общата програма ще е готова до вторник. „Патриотите“ и АБВ ще получат документа за одобрение, съобщава вестникът. Преговорите са „на финалната права“, сигурен е Монитор. Според Стандарт, обаче „магистралите спъват“ сформирането на новия кабинет. „Реформаторите посегнаха на най-милото министерство на Бойко“, пояснява вестникът. „Няма да отстъпим от съдебната реформа. Не говорим за друг мандат на кабинета освен за четири години“, заявява Меглена Кунева пред 24 часа.

50 на сто от българските говедовъди и 20-30 % от мандрите ни са пред фалит, предупреждава Дума, цитирайки преработвател от Велико Търново. Основанията му са ниските цени на суровото мляко и на млечните продукти, „с които Европейският съюз ни наводнява“./БНР 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg