EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail09:55 | 02.10.2014прегледи 923 коментарикоментари 0


Под заглавие "15 жени барутен погреб" вестник СТАНДАРТ съобщава за взрива във фабрика "Миджур" във видинското село Горни Лом. Никой не може да каже колко души са били в цеха. Според хора от завода в сградата са били и шефовете. Две жени оцеляха на косъм, те са настанени в болницата в Монтана. МОНИТОР допълва, че безпилотни самолети ще търсят оцелели сред останките на цеха. Вестникът припомня за открити нарушения в завода преди 2 седмици.

ТРУД извежда заглавие "Токът нагоре с 10%". Вестникът изчислява, че заради увеличението месечната сметка за ток на средностатистическо тричленно домакинство ще се повиши с 3 лв. Решението в енергийния регулатор е било прието още на 30 септември с 5 гласа "за" и две особени мнения. ЗЕМЯ посочва протестите пред сградата на регулатора, която бе обстрелвана с яйца от събралите се стотици разгневени граждани.

Дефицитът в хазната стигна близо 1.3 млрд. лв., съобщава на челно място в. СЕГА и уточнява, че това е с над 1 млрд. лв. повече спрямо дефицита по консолидираната фискална програма, отчетен в края на август 2013 г. Основен принос за дефицита имат замразеното финансиране по две оперативни програми и фрапиращо изоставащите приходи, което едва ли ще бъде наваксано до края на годината. КАПИТАЛ ДЕЙЛИ допълва, че статистиката показва, че толкова голяма дупка в бюджета към края на осмия месец на годината не е имало през нито една от кризисните години.

"Бюджетът приет, но отхвърлен от бизнес и синдикати", информира 24 ЧАСА. Работодатели и синдикати излязоха с обща позиция против, като одобриха само отпускането на още 100 млн. лв. за здравната каса. Заглавието на ДУМА по темата е "Министерският съвет си прие бюджета независимо от протестите". В него е заложено вдигане на дефицита до 4% и увеличение на дълга с още 4,5 млрд. лева.

ПРЕСА съобщава, че нов вирус с кашлица, температура и повръщане върлува в страната. Само за седмица болните са се увеличили двойно, като най-засегната е София-област. При малките деца инфекцията може да се развие мълниеносно и да засегне белия дроб, мозъка или сърцето./БНР
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg