EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail08:34 | 18.09.2014прегледи 929 коментарикоментари 0


Водеща тема за всички днешни издания е обявеното поскъпване на тока от 1 октомври.

"Труд" цитира председателя на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Светла Тодорова, според която поскъпването ще е под 10 % и няма да бъдат въвеждани различни тарифи за бедни и богати.

Според експерти токът ще поскъпне с около 7%, пише по темата "24 часа".

"Дума" избира за акцент по темата, казаното от председателя на ДКЕВР, че е вероятно съставът на комисията да се избира не от премиера, а от Народното събрание.

Енергийните фирми масово съдят държавния регулатор, пише "Сега", като също цитира думи на Светла Тодорова. От началото на годината заведените дела са над 350. Основната причина за тях са решения на комисията, с които се отнемат приходи от дружествата.

Готвим се за газова криза през зимата заради напрежението между Русия и Украйна, посочва "Монитор", позовавайки се на казаното от вицепремиера Екатерина Захариева, която добавя, че засега няма информация за намаляване на доставките на газ през Украйна към България.

Белград уведоми българската прокуратура, че шефът на Корпоративна търговска банка Цветан Василев се е предал, отбелязва "Капитал Дейли". На Василев е наложена мярка "подписка" и е длъжен да се явява пред сръбските власи всеки ден. Готвят се документите, с които да се поиска неговата екстрадиция, допълва вестникът, като цитира БНР.

По информация на "Преса" българската прокуратура ще изпрати до Сърбия нужните документи и доказателства до два дни. Българските обвинители са сериозно разтревожени от процедурата в Сърбия, както и от публикации в местни медии, според които Василев е тясно свързан с управляващия политически елит там.

Ваучери за ремонти на домовете си ще получат пострадалите от наводненията в Мизия от Българския червен кръст, съобщава "Стандарт". Общата сума е над 386 хил. лв. и идва от помощта на Международния Червен кръст, която е на стойност 436 хил. лв. Средствата ще бъдат разпределени според щетите между четирите най-засегнати общини във Врачанска област - Мизия, Враца, Бяла Слатина и Борован.

Въпреки отпуснатите от кабинета 4 млн. и 500 хил. лв. за заплати в "Напоителни системи", обявеният за днес протест на служители на дружеството остава, отбелязва "Дума". Причината е липсата на гаранции, че парите няма да "потънат някъде", а ще бъдат само за заплати.

Консервирането на основните столични булеварди за зимата се очаква да започне през октомври, заявява заместник-кметът на София по транспорта Любомир Христов, цитиран от "Новинар". Подготовката, която цели предпазване на настилките от снега, щяла да глътне най-много 250 хил лв. Ще се запълват пукнатини по "България", "Цариградско шосе" и "Рожен"./БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 961