EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail09:25 | 12.09.2014прегледи 1287 коментарикоментари 0


"Регистрацията на автомобил пада на 30 лева. Номерата на колите вече се произвеждат от нова фирма на по-ниска цена", пише Труд на първа страница. Също на първа страница вестникът съобщава за подготвена нова стратегия за висшето образование, според която държавата постепенно ще затвори част от университетите или ще прекрати приема в някои специалности. В сегашната демографска криза ВУЗ-овете у нас са 51, посочва "Труд".

"Съвет на мъдреците ще спира изтичането на умове от България", гласи водещото заглавие на вестник Сега. "Университетите ще правят предприятия, в които ще работят студенти под патронажа на преподаватели и ментори", пише изданието и допълва, че официалното име на новата структура ще бъде Съвет за интелигентен растеж, а начело ще е министър-председателят.

"Не завиждайте, а стискайте палци на Кристалина Георгиева!" - така е озаглавен коментарът на страницата "Наблюдател" на вестник Сега. "Спрените европейски пари може да тръгнат до края на октомври" - под това заглавие Капитал дейли отбелязва, че за първи път има оптимизъм в системата за управление на европейските фондове след срещата на вицепремиера Илияна Цанова с комисаря Йоханес Хан.

Дума помества коментар на първа страница за срещата в Брюксел, която според вестника е била пълен провал, тъй като плащанията няма да бъдат размразени до края на мандата на служебното правителство. "Загубата на пари от ЕС ще е между 53 и 97 милиона евро" - под това заглавие 24 часа помества интервю с министъра на земеделието и храните Васил Грудев, който очаква да се потърси отговорност за забавените европроекти. Разликата в цената на заменките трябва да се върне в бюджета до септември следващата година", казва министърът.

На първа страница 24 часа съобщава, че на изборните бюлетини ще има нов надпис, за да не се повтори гафът от евровота, станал известен като 15/15.

Монитор съобщава на първа страница за възможна пълна забрана за GSM-ите в училище. Смартфоните свалят оценките поне с единица, пише вестникът.

"При ремонта на софийската Централна гара къртят от стените ценни творби - стенопис на Светлин Русев и пано на Иван Кирков потънаха в прашни складове" - разследването на вестник Преса по тази тема можете да прочетете на втора и трета страница на изданието.

"Идат нови дъждове, чистят дерета и речни корита", предупреждава Преса в друга публикация./БНР


Тагове: преглед, печат
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg