EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail08:46 | 18.08.2014прегледи 1050 коментарикоментари 0


Повечето вестници днес цитират интервюто за БНР на икономиста професор Стив Ханке, като избират различни акценти - "Случаят с КТБ е откровена измама", е заглавието на първа страница на Труд, "БНБ сама трябва да оправи кашата с КТБ", пише Сега, "Фалитът е подходяща мярка за КТБ", е акцентът на Дума.

"БНБ разреши селективен подбор на сделките в КТБ", съобщава Капитал дейли на първа страница, но отбелязва, че от решението на Централната банка не става ясно кои операции са допустими.

Под заглавие "Точка на замръзване" "Капитал дейли" представя най-големите компании в българската енергетика. "Електроенергийният сектор върви към колапс, в газовия има стабилизация на ниски нива", пише в подзаглавието на публикацията.
"Ще стабилизираме енергетиката и икономиката, за да върнем доверието на инвеститорите" - обещанието е на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Васил Щонов в интервю за 24 часа. "Взел съм мерки "Южен поток" да бъде замразен, докато не отговорим на наказателната процедура на Европейската комисия", казва министърът и още: "В дългосрочен план поскъпването на тока трябва да е плавно", допълва той. "Ако не се реши проблемът със скъпата зелена енергия и американските ТЕЦ-ове, токът поскъпва драстично през октомври" - това прогнозира Явор Куюмджиев, който беше заместник-председател на парламентарната комисия по енергетика.

На страницата си "Идеи и общество" Труд представя мнението на служебния вицепремиер и социален министър Йордан Христосков за пенсионната реформа. "Пенсионната възраст на мъжете и жените ще се изравнява постепенно, посочва Христосков в интервюто, озаглавено "Пенсионната реформа е като саденето на орех".

Стандарт започва кампания заедно с учени от БАН, в която ще се събират мнения, за да постигнем съгласие за реформите в здравеопазването, образованието, енергетиката и туризма. Четирите SOS-дебата, както ги нарича вестникът, са по повод изборите на 5 октомври.

"За 36 на сто от фирмите минималната заплата е пречка за заетостта" - под това заглавие вестник Сега представя на първа страница данните от национално изследване сред над 2500 работодатели и 3500 служители.

"Близо 1200 души или една трета от населението на Мизия ще зимуват във фургони", пише още "Сега" на първа страница, като цитира интервю за БНР на Корнелия Нинова.

Спасяването на 63-ма емигранти край Шабла е водеща тема за Стандарт и Монитор. Двама турци наели българската яхта под предлог, че ще разхождат роднини, пише "Монитор". "Спасиха бежанци след четири дни без вода и храна", отбелязва "Стандарт" под заглавие "63 призраци в наша яхта".

"Тракторът у нас оре без книжка" - това е водещото заглавие на Телеграф. Проверка на вестника показала, че само 8 хиляди души при общо над 66 хиляди машини имат документ за правоуправление със съответната категория.

"Стоки ментета превземат и мола, 10 на сто от лекарствата са имитации" - тази тема разработва вестник Преса.

"След четвърт век в Ботаническата градина в Балчик кактус за текила цъфна за пръв и последен път", съобщава Труд. Цветовете на американското агаве ще могат да се видят още десетина дни./БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg