EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail09:13 | 15.08.2014прегледи 973 коментарикоментари 0


Увеличението на цената на тока от 1-ви юли се оказа почти двойно от обещаното от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Това показват сметките за електроенергия в София, които потребителите получават сега. Вместо с 2,78%, токът е поскъпнал до 4,56 на сто заради две нови такси, съобщава Труд.

През последната година домакинствата са затегнали значително коланите и са заделяли все повече пари настрана, ако се съди по данните на националната статистика. Забележителна дисциплина издават семейните бюджети за второто тримесечие, хората са орязали драстично тегленето на заеми и са посягали по-рядко към спестяванията си в сравнение със същия период на миналата година, пише Сега.

Народът затъва в дългове. Възможностите на домакинствата да обслужват задълженията си ще се влошат през следващите месеци. Прогнозата е на Асоциацията на колекторските агенции, посочва от своя страна Стандарт.

Икономиката на България е нараснала с невижданите през последните две години 1,6 % на годишна база, показват данните на Националния статистически институт. Локалните и глобалните сътресения обаче едва ли ще позволят същият темп да се запази до края на годината, отбелязва Капитал дейли.

Десетки жители на столицата и други големи градове се оказаха със запорирани заплати от съдия-изпълнител, тъй като не са си плащали таксите за асансьор и чистачка на входа. Има вече доста случаи на дадени на съд нелоялни комшии само в София, пише Телеграф.

Свободни места за 550 студенти има в Софийския университет след третото класиране. На практика това означава, че за всяко десето място, обявено от най-стария ни ВУЗ, липсват кандидати. Най-голям е недостигът тази година в химическите и физическите специалности, информира Преса.

Само за няколко минути през телефона си всеки ще може да провери дали го снимат законно. При справка с регистъра ще може да види дали дадено учреждение или друго място с видеонаблюдение е регистрирано като администратор на лични данни, посочва Монитор, като цитира Веселин Целков от Комисията за защита на личните данни.

Почти половината правителство се оказа в някаква форма на конфликт на интереси. Шестима служебни министри са декларирали несъвместимост с постовете, които заемат, пише Дума.

98 сигнала за проблеми в жегата са получени на спешния телефон 112 за цялата страна. Най-горещо вчера беше в Плевен и Кнежа - 38 градуса, в Русе - 37, а в Ловеч и Велико Търново - 36 градуса, посочва 24 часа. /БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg