EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail08:06 | 13.08.2014прегледи 1053 коментарикоментари 0


Монитор пише за идеята на служебния министър на здравеопазването Мирослав Ненков болниците да бъдат районирани, като приемат приоритетно болни от своя район. Линейките пък ще карат пациенти в най-близкото лечебно заведение по местоживеене, което ще бъде задължено да ги приеме.

Почти две седмици след наводнението в Мизия, властите там признаха, че съмненията на гражданите имат основание, скъсани язовирни стени са причина за бедствието, посочва Сега. Държавата също е виновна, като не е позволила да се разруши дига по поречието на река Скът, която да освободи огромното количество вода. Това е заключението на експерти от общината, посочва вестникът.

Преса отбелязва, че утре започва пълна ревизия на сключените догори и на харченето на бюджетни пари в министерствата. Новината съобщи финансовият министър Румен Порожанов, който вече е сформирал екипи от експерти. Ревизорите ще ровят в сметките на властта до началото на септември.

Стандарт пише "Усещане за дежа вю тръгна от "Дондуков" 1. Ваньо Танов пак е шеф на митниците. Реабилитацията му дойде дни след като на постовете си в пътната агенция и дирекцията за строителен надзор се върнаха Лазар Лазаров и Милка Гечева. Очаква се съвсем скоро да седне и шефът на Спешна помощ д-р Георги Гелев".

Плащанията по двете спрени европейски програми "Регионално развитие" и "Околна среда" ще бъдат подновени с пари от бюджета. По оценки на камарата на строителите, общият размер на неразплатените разходи наближава 1 милиард лева, информира Капитал дейли.

Срещу Цветан Василев официално са повдигнати обвинения, пише Дума. Началното му обвинение е, че умишлено е склонил главния касиер на КТБ Маргарита Петрова и изпълнителния директор Орлин Русев да се разпоредят със сумата от 206 милиона лева.

Според 24 часа, ако бъде признат за виновен, го заплашват до 20 години затвор.

Нагли крадци обраха Паметника на свободата на връх Шипка, посочва Новинар. От края на февруари до средата на август апашите задигнали десетки предмети от експозиционната витрина на паметника. Сред тях са джобен часовник, кокарда от опълченски калпак и 21 ордени и медали.

Ловешкият зоопарк не разполага с пушка с далечен обсег за упояване на животни, необходима да се залови избягалия от клетката си ягуар Алонсо. Това в показала проверка на Министерството на околната среда и екоинспекцията в Плевен. Хищникът беше застрелян от ловец, защото щял да излезе извън градината. Констатациите се разминават драстично с изявленията на участниците, пише Труд.

Все повече фирми от Турция сеят жито в Югоизточна България. Заради традиционната суша, включително и тази година, редица турски фермери инвестират в българска земя, която да им гарантира по-добри добиви и печалби, съобщава Земя.

Цените на хотелите по морето ще паднат с 10-15% още от 15 август заради отлива на туристи. Според председателя на Асоциацията на туроператорите Байко Байков още по-евтино ще е морето след 15 септември, когато цените ще паднат с до 35%, посочва Телеграф ./БНР 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg