EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail09:15 | 12.08.2014прегледи 814 коментарикоментари 0


„Хора, които никога не са играли, се точат на джакпот от 7 милиона лева“, съобщава НОВИНАР в голямо заглавие над информацията, че Българският спортен тотализатор е поискал от Комисията по хазарта да прибави към натрупаната до момента сума 5-те милиона, които хакери се опитаха да откраднат преди седмица.

„Българският спортен тотализатор най-вероятно е проспал хакерската атака, с която 19-годишните Николай и Продан Маринови опитаха да присвоят джакпот от 5 милиона лева.“ Според вестник ТРУД „такъв извод се налага от разминаването в думите на Мария Янева, директор на дирекция „Обработка и контрол на тиражите“, и на прокуратурата за времето, в което е подаден сигналът за манипулацията. От думите на Янева излиза, че тотото е хванало хакерската атака минути след изтеглянето на числата на 26 юни. Необяснимо защо тогава сигналът от тотализатора до полицията е подаден едва в началото на юли по данни на прокуратурата,“ пише ТРУД.

„Признаха си: язовири са удавили Мизия“, пише СТАНДАРТ. Вестникът се позовава на кмета на града Виолин Крушовенски и общинска комисия, която е установила, че причина за потопа от 1 август е скъсана стена на язовир „Стубел“ край Борован.

„Над половин България е засегната от болестта „син език“, пише вестник ЗЕМЯ, като цитира директора на българската агенция по безопасност на храните Пламен Моллов. „Епидемията е обхванала 16 области и засега няма как да бъде преборена. Ветеринарни лекари коментират, че единственият шанс опасността да отмине е при захлаждане на времето. Те очакват болестта да бъде овладяна едва през октомври“, пише вестникът.

КАПИТАЛ DAILY помества материал за „най-субсидираните производители на тютюн“. „Години наред българските политици мотивират предоставянето на субсидии за тютюн с факта, че те са необходими на около 50 хиляди бедни фермери. Оказва се, че 11 милиона лева - или 10 процента от 119-те милиона държавна дотация през тази година - отиват в двайсет компании. Въпросните компании са свързани помежду си, половината не попадат в топ 20 на производителите на тютюн, а общият брой на осигурените им работници е 280, т. е. половин процент от заетите в сектора, отбелязва КАПИТАЛ DAILY.

„Гаврата с болни продължава“, пише 24 ЧАСА. „Хиляди хора чакат на опашки в жегата заради код в рецептурните книжки. Здравната каса ще работи по шест часа в събота до края на август“, информира вестникът.

Вестник ДУМА посвещава водещия си материал на кадруването в служебния кабинет. Под прицела на вестника е новоназначеният заместник-министър на инвестиционното проектиране Георги Савов. На негово име се водят „над 20 фирми“. „Повечето от тях са свързани с дейности, за които архитект Савов ще отговаря във ведомството - строителство, архитектура, инвестиционно проектиране“, сочи ДУМА.

„Шефът на Агенция „Митници“ Павел Тонев ще бъде сменен в близките дни“, твърди ПРЕСА. „Причина за рокадата са ниските приходи на ведомството. Към края на юни митничарите са внесли в бюджета само 3 милиарда и 650 милиона лева. Сумата е с близо 790 милиона по-малко от планираното. Финансовият министър Румен Порожанов още не е решил окончателно кой ще замести Тонев, който е на този пост от девет месеца.“ С големи шансове да наследи митниците е шефът им от времето на ГЕРБ Ваньо Танов, твърди ПРЕСА./БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg