EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail09:10 | 11.08.2014прегледи 756 коментарикоментари 0


Една от малкото обединяващи теми в днешната преса е оттеглянето на съдия Красимира Медарова от поста министър, отговарящ за изборите.

Новинар излиза с тревожното заглавие, че 980 пациенти чакат присаждане на бъбрек, но допълва и радостния факт, че българите все по-често са склонни да даряват органи за нуждаещи се болни.

Два от централните вестници - Капитал Дейли и Труд, посвещават водещите си заглавия на тревожния спад в летния туризъм. Според Труд, хотелиерите са намалили цените в разгара на сезона, защото има 12 на сто спад в приходите. Капитал дейли подчертава, че това е първият летен спад от четири години насам.

В интервю за Труд, вицепремиерът Екатерина Захариева обяснява, че Европейската комисия няма да накаже България заради издаденото от бившия министър на регионалното развитие Десислава Терзиева разрешително за строежа на "Южен поток", а отмяната на това разрешение може да направи само съд след подадена жалба. Капитал дейли допълва, че вече са подадени четири жалби, и подчертава, че варненският кмет, който е от ГЕРБ, е отказал да оспори разрешителното.

24 часа съобщава от първа страница, че още следващата пролет може да летим директно до Чикаго и Ню Йорк, както беше преди години. Вестникът отчита един положителен факт - за година 112 разрешителни режима у нас са били облекчени.

Сега информира, че пенсионните фондове печелят повече от такси, отколкото от инвестиции. Във вътрешните си страници Сега разработва темата за пенсионната реформа, която, пише в заглавие, ще е сред най-спешните задачи за следващото правителство още тази есен.

Монитор посвещава водещ материал на сериозна, но не толкова дискутирана тема - липсата на обществени тоалетни. В София, в която живеят най-малко един милион души, обществените тоалетни са едва десет. Още по-трагично е положението в останалите областни градове.

Заглавието на първа страница в Телеграф съобщава за откраднат за една минута банкомат от хипермаркет в столичния квартал "Лагера". Четвърта машина за пари изчезва за срок от един месец, констатира вестникът.

Управленският проект на ГЕРБ предвижда да се намали броят на общините, според вестник Преса. Областите ще бъдат намалени от 28 на 6, допълва изданието. Радан Кънев, в интервю за Преса, допълва политическите теми, като заявява, че целта на Реформаторския блок е да има 40 депутати в следващото Народно събрание.

В страниците си за международна политика Дума отделя днес място на темата "Ислямизмът, къде е България". "Защо всички мълчат пред зверствата на джихадистите в Близкия изток?", пита експертът Киряк Цонев.

Вестник Земя помества интервю с проф. д-р Мира Кожухарова, която успокоява, че в България няма болни от ебола.

Стандарт отбелязва своя 22-ри рожден ден с изброяване на своите най-големи постижения./БНР
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1074