EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail09:06 | 07.08.2014прегледи 1030 коментарикоментари 0


"Гавра с 2 300 000 болни заради някакъв код" е заглавието на 24 часа. Повече от 2 милиона българи трябва да заверяват рецептурните си книжки на гишетата на Здравната каса заради променени кодове на лекарства, пояснява изданието.

Новинар пише на първа страница за новите страхове на жителите на Мизия със заглавие "Чакат нов потоп в Мизия". Още 4 язовира може да залеят града, опитват се да ускорят оттичането на водата.

Водещата тема на Монитор е свързана с дъждовното лято тази година. "Заради течове и повредени покриви, градушките свалиха цените на последните етажи, хиляди апартаменти чакат купувачи". Вестникът пише и за отказана в Пазарджик линейка на болна жена, след което тя починала.

Повечето централни вестници пишат днес на челно място за смяната на властта. Труд излиза със заглавие-цитат на новия премиер Близнашки "Комунизмът е много красив идеал" и добавя, че на първото си заседание служебното правителство забрави изборите. "Служебният кабинет смекчи амбициозния тон на патрона си Плевнелив" е водещото заглавие на днешния брой на Сега. Преса добавя, че в първия си работен ден новото правителство е наградило с орден "Стара планина" посланици за участието им в протестите от миналата година. Смяната на властта е погледната от друг ракурс Земя и заглавието там е "Две калинки в кабинета". Вътрешният министър Георги Бакалов не е кибернетик, както беше представен, а машинен инженер, а министърът на транспорта Николина Ангелкова не е възпитаник на Харвард, както се твърди в официална визитка, а е с кратък двуседмичен курс в престижния университет.

Темата на Капитал дейли е "Лъжата, че "Южен поток" е замразен". Става дума за издадено от бившия регионален министър Десислава Терзиева разрешение за строеж на компресорна станция и приемен терминал на тръбопровода в местността "Паша дере". Това е станало на 31 юли, дни преди оставката на правителството на Орешарски.

Дума пише "Москва отвърна на удара" и пояснява, че Кремъл ограничава, за една година, вноса на земеделска продукция и храни от страни, въвели санкции срещу Русия. Сред тях е и България като страна-членка на Евросъюза. Брюксел въведе санкции срещу Москва заради кризата в Украйна, припомня Дума. Стандарт излиза със заглавие по темата "Русия реже храните ни". В същия вестник, доц. Георги Корчев прогнозира още десет дъждовни лета, чакат ни градушки и температурни рекорди.

Новинар отделя място на интересна идея - С 9 маршрута, велоалеи ще свързват Бургас с Турция. Общинарите на Бургас ще зарежат колите си и ще се възползват от служебни велосипеди, допълва вестникът.

40 българи имат лични самолети, научаваме от Новинар./БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg