EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail08:55 | 31.07.2014прегледи 804 коментарикоментари 0


Вестниците обобщават последиците от решението на ГЕРБ да не участва в заседания на парламента. "ГЕРБ заряза тридневната коалиция с ДПС", отсича ПРЕСА. "Актуализация на бюджета все пак няма да има", пише СЕГА. "Засега", допълва Капитал Daily, припомняйки, че само ден по-рано партията е обяснявала колко наложителна е тази мярка. "Борисов угаси парламента", сигурен е 24 Часа, който предупреждава: "Ако ГЕРБ не се върне в понеделник, няма да се гласуват пари за здраве". "Без актуализация на здравния бюджет, лекари спорят обречен ли е пациентът", пише Труд. Прогнозите варират "от смъртен удар за българския пациент до пореден удар за доставчиците на болниците и за аптеките", посочва изданието. Стандарт прибавя по темата материал под заглавие "Дупката в хазната удари 1 милиард".

Преса посвещава две страници на държавната политика по отношение на лекарствата. Цените у нас са най-ниските в Европа, но доплащаме най-много. Ежегодно държавата прибира 150 милиона лева през ДДС върху медикаментите, които здравната каса покрива частично или напълно. Така част от здравните осигуровки се връщат в бюджета, вместо да отиват за здраве. Отпадането на налога върху лекарствата бе предлагано десетки пъти, но никое правителство не го направи, отбелязва Преса.

"Край на милионерите в евро от ниви", обявява Труд над информацията, че правителството е одобрило окончателно тавана от 300 хиляди евро за размера на подпомагане за един фермер.

"Правителството взе спорни решения в последния момент", отбелязва Сега, визирайки становищата на кабинета за концесиите и собствеността в зимните курорти Банско и Пампорово, както и за изграждането на VII блок на АЕЦ "Козлодуй". Вестникът не очаква официално съобщение относно ски-зоната над Банско. Вицепремиерът Даниела Бобева не е могла да уточни дали площта на концесията ще се увеличи. По договор фирма "Юлен" трябва да стопанисва 990 декара, но през 2011 година стана ясно, че е разширила пистите до 1 650 декара, пише вестник Сега.

"Земеделското министерство е продало на компанията "Южен поток България" 360 декара гори до Варна за 13 милиона лева ден преди оставката на правителството", съобщава Капитал Daily, като добавя, че цената на земята е "в пъти по-ниска от аналогични сделки".

Труд отпечатва на първа страница твърдението на австрийския вестник "Дер Щандард", че собственикът на КТБ Цветан Василев е бил обвинен за злоупотреби, и коментара на българската прокуратура, че "това е следствена тайна".

Конституционният съд ще обяви днес, че отменя въведената през януари такса от 20% върху приходите от слънчевите и вятърните централи, съобщава вестник Преса. Това е предложението за решение на съдия-докладчика по делото Димитър Токушев. Мнозинството от конституционните съдии са се обединили около него, твърди Преса. Стандарт потвърждава очакванията за предстоящото съдебно решение и уточнява, че събраните до момента такси няма да бъдат възстановени на ВЕИ производителите, тъй като решенията на Конституционния съд "действат занапред"./БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg