EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail08:56 | 24.07.2014прегледи 924 коментарикоментари 0


„Правителството подаде оставка", новината присъства на първите страници на всички вестници, като изданията от една пресгрупа я представят само в телеграфен стил.

24 часа пише под заглавие с големи букви "Оставка" "В последната възможна минута на вчерашния ден, специален куриер внесе в деловодството на парламента оставката на правителството, подписана от премиера Пламен Орешарски. Това стана в 17.59 ч., а деловодството затваря в 18 ч." "Толкова закъсняха, че не можах да й се зарадвам". Цитатът е на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който заявява в интервю за вестника, че сега вече на ход е президентът за това какви да са последните действия на парламента.

"Оставката бе приета в деловодството 5 секунди преди края на работния ден", отбелязва Стандарт и посвещава две страници на темата под заглавие "Всички в парламента за оставката". "Развръзка: Воистина оставка. Пламен Орешарски се оттегли на 421-я ден от управлението си, протестът скандира победа", пише Труд.

"Правителството подаде оставка, без да вземе ключови за БСП решения" е заглавието на вестник Сега, който обяснява, че изборът на българския еврокомисар и одобряването на договора с "Уестингхаус" за АЕЦ "Козлодуй" остават за следващия кабинет.

"Не заслужаваха съдбата на хъшове". С това заглавие Дума помества коментар, в който се посочва, че това правителство не заслужаваше да работи само една година и че през така наречения преход България не е имала такова правителство. Аргумент за тази категоричност е свършеното в социалната сфера, става ясно от коментара.

Четири милиона българи са били подпомогнати през мандата на кабинета "Орешарски", пише Земя под заглавие "13 милиона за социална политика".

"Защо не се радваме на оставката", пита Капитал дейли и изтъква пет урока от едногодишното управление. Ето три от тях: "Няколко души не могат да завладеят цялата държава", "Контролираните медии не значат контролирана действителност", "Не може да се управлява в международна изолация".

"Пенсионната реформа остава за следващата власт", пише Преса и представя на две страници изостаналите закони, които ще чакат следващия парламент. Публикацията на първа страница е под заглавие "След голямото теглене през юни, над 1 милиард лева не се върнаха в банките. Парите са или в чужбина, или в брой."

"Кабинетът разписа 17 милиона лева на изпроводяк", пише Телеграф под заглавие "Орешарски даде оставката". Водещият материал на първа страница е озаглавен "Прясната риба от лани" и е за рекордно слабия улов в Черно море.

Монитор съобщава на първа страница за двоен ръст на ужилените кандидати за работа. Работодатели наемат фиктивно служители, които, след сключване на договор, изпращат в командировка в чужбина.

Водещата новина за Новинар е прострелването на 28-годишен мъж в столичния квартал "Люлин". /БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg