EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail08:45 | 07.07.2014прегледи 707 коментарикоментари 0


За първи път работодатели и синдикати излязоха с обща позиция срещу партиите, пише Труд на първа страница под заглавие "Ултиматум от труда и капитала". В декларация, разпространена вчера, синдикатите и работодателските организации отправиха предупреждение за радикални действия, ако продължи хаосът в държавата. На първо място в документа е искането партиите да постигнат съгласие до 5 август по големите енергийни проекти и по Споразумението за партньорство с ЕС, от което зависят европарите до 2020 година, посочва вестникът.

Болниците трупат нови дългове от спешни пациенти. Увеличават се неосигурените в лечебните заведения, посочва в друга публикация всекидневникът. 600 хиляди лева е струвало на "Пирогов" лекуването на пациенти без здравни вноски.

Спешна антикризисна програма от 5 точки предлага заместник-кметът на София по здравеопазване ген. Стоян Тонев, съобщава 24 часа под заглавие "330 милиона лева до 14 дни в Здравната каса, иначе става страшно".

Часовият вестник излиза с коментари на Валери Найденов и Иван Гарелов по повод насрочването на конгрес на БСП за избор на нов лидер. В интервю по същата тема евродепутатът от БСП Илияна Йотова оценява решението на Станишев да се оттегли като мъжка постъпка. "Партията няма да приеме предрешен избор на лидер" е заглавието на интервюто.

Съботният пленум на БСП е водеща тема за Дума, която публикува доклада на Сергей Станишев и становището на Националния съвет на левицата.

Според заглавие на Стандарт Драгомир Стойнев е с номинации за лидер от Париж до Годеч. Кюстендил е зад Мая Манолова, а Благоевград за Корнелия Нинова.

"Армията спаси най-малко 200 души при потопа" - под това заглавие вестникът помества интервю с новия началник на отбраната вицеадмирал Румен Николов.

"Митниците се провалиха драматично с приходите" е водещата тема на вестник Сега, който посочва, че до средата на годината е натрупано неизпълнение от 350 милиона лева спрямо месечните разчети.

"Седем посланици критикуват рискови промени в енергетиката", съобщава Капитал дейли. В писмо до председателя на парламента посланиците на 4 страни от ЕС и на САЩ, Япония и Южна Корея изразяват безпокойство от идеята за ценови промени при тецове и ВЕИ, посочва изданието.

Посещението на руския външен министър Сергей Лавров у нас е водеща тема за вестник Земя, който помества коментар на Светлана Шаренкова, озаглавен "Добре дошъл, министър Лавров".

"Лавров у нас заради "Южен поток", пише вестник Преса по темата. Водещата публикация на първа страница е под заглавие "Идат турските гастарбайтери - един милион отпускари заливат пътищата от Калотина до Капитан Андреево."

Монитор съобщава на първа страница, че има предложение да паркираме до 10 минути гратис в синята и в зелената зона в столицата.

"Университети на Острова се бият за наши студенти, пише Телеграф на първа страница и допълва: "Лондон иска умни българи, гони бедните. Британското правителство ни реже с квоти и тест за богатство"./БНР
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg