EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail09:45 | 11.04.2014прегледи 879 коментарикоментари 0


Две от енерегоразпределителните предприятия - ЕВН и Енерго про са направили нарушения на Закона за обществените поръчки за над 11 милиона лева през 2013 година. Става дума за непроведени търгове или за провеждани в нарушение на закона. Това гласи справка на Агенцията за държавна финансова инспекция, за дейността й през първото тримесечие, пише ТРУД.

В началото на есента ще има твърди лимити на болниците и листи на чакащите, ако здравната каса не запълни очертаващия се дефицит. Това предупреди д-р Димитър Петров от Българския лекарски съюз. Според различни изчисления, дефицитът в касата ще стигне 250-300 милиона лева, посочва СЕГА.

16 милиона лева борчове за заплати са натрупали работодателите през последните три месеца на годината. Така общата сума, която дължат шефове на подчинените от предишни години, става 98 милиона лева. Най-много забавени заплати има в търговията, ресторантьорството, сухопътния транспорт и строителството, отбелязва СТАНДАРТ, като цитира шефа на Главната инспекция по труда Румяна Михайлова.

Край на измамите с данък сгради, при които собствениците на няколко жилища ги записват навсякъде като основни, за да плащат само 50% от налога. Най-късно от началото на следващата година, над 200 общини в България ще бъдат свързани с обща информационна система, информира ТЕЛЕГРАФ.

Допустимата възраст за автомобилите, които се ползват за таксита, да бъде увеличена от 10 на 15 години, предлага БСП. Според депутата Петър Мутафчиев, друго предложение е възрастта на колите втора ръка, които се ползват за таксиметров превоз, да се увеличи на 8 години, посочва ДУМА.

Да има и долна граница за таксиметровите услуги, освен въведена горна, искат още соцдепутатите. Това се налагало, за да няма нелоялна конкуренция и да се използват дъмпингови цени, пише по темата 24 ЧАСА.

Една четвърт от бъдещата програма за развитие на селските райони да бъде пренасочена към директните плащания на площ. Това предложи Асоциацията на зърнопроизводителите, отбелязва КАПИТАЛ ДЕЙЛИ.

Дела срещу кметове на морски общини са били мачкани или умишлено "забравяни" от разследващите. До тези изводи са стигнали проверяващи от прокуратурата, които в момента правят пълна ревизия на сигналите за корупция, подавани в цялата страна. Главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че в момента се извършва преглед и на всички висящи дела за искане на рушвети или търговия с влияние, съобщава МОНИТОР.

Маратон чака училищните директори и учителите от 21 до 26 май. Матури, изпити за гимназия, честване на Св.Св. Кирил и Методий, изпращане на абитуриентите и разчистване на класните стаи за изборите, са само част от задачите, с които директорите трябва да се справят за по-малко от седмица. При това без допълнителен бюджет, отбелязва ПРЕСА. /БНР


Тагове: печат, теми
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg