EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail08:30 | 14.03.2014прегледи 1102 коментарикоментари 0


Надзорният съвет на Здравната каса настоява за среща с премиера Пламен Орешарски заради очертаващия се сериозен дефицит в бюджета на институцията. Според оптимистичните прогнози той ще е между 100 и 150 милиона лева, а песимистичните са за близо 300 милиона лева, какъвто "рекорд" досега не е бил постиган, коментира ТРУД.

България се разделя на 4 или 6 зони, а в центъра на всяка е база за спешна помощ с хеликоптери. Целта е до всяка точка в държавата да се стига най-много за 30 минути. Това предвижда разработка на министерството на транспорта за спешната помощ по въздух, информира 24 ЧАСА.

От 300 до хиляда лева - толкова излиза основната подготовка за прием в престижен университет, показва проверка на ПРЕСА. Независимо, че повечето вузове приемат с оценките от матурите, бизнесът с частни уроци, курсове и школи продължава да тече с пълна пара. Според вестника подготовката с организиран от университета курс излиза най-евтино.

СТАНДАРТ отделя обширно внимание на случващото се в "Напоителни системи". Работници в предприятието излязоха на улицата, тъй като от три месеца не са получавали заплати. Техни колеги пък обявиха гладна стачка с надежда да вземат забавените си възнаграждения. Земеделският министър Димитър Греков призна, че хората са прави и обеща до две седмици заплатите им да бъдат изплатени, пише вестникът.

Спорна поправка за ползването на минералните извори може да стигне до Брюксел. Бутилиращи компании се заканиха да сезират Европейската комисия, ако парламентът приеме предложението на едно находище да има повече от един концесионер, пише ТРУД.

Държавата и общините да предоставят терени, върху които частни инвеститори да строят жилища за хора с ниски доходи и специфични нужди. Всички те ще получават домове по облекчени процедури от новосъздаден социален сграден жилищен фонд. Тези намерения ще залегнат в жилищен кодекс, който ще се подготви от Министерството на инвестиционното проектиране, съобщава СЕГА.

Ученици масово крадат части от колите по улиците. 15-17-годишни тийнейджъри извършват кражбите по поръчка и продават частите н а 20-30% от пазарната им цена, информира ТЕЛЕГРАФ, като цитира източници от столичната полиция.
16-годишните да имат право да шофират в продължение на 2 години до навършване на пълнолетие с временна книжка и с придружител. Това е едно от предложенията, които ще залегнат в изцяло новия Закона за движение по пътищата, който ще пише от депутатите през април, посочва МОНИТОР.

Въвеждането на глоба за пищяща аларма, нови правила за електронните фишове и повече възможности за санкции с камерите на КАТ приеха депутатите с гласуването на първи четене на Закона за движение по пътищата, пише ДУМА.

Столичната община обяви най-мащабния си конкурс - за избор на компании по чистотата за следващите пет години. Ако се приложат сега плащаните пари на компаниите, става дума за сума от над 440 милиона лева. От гаранцията за участие излиза, че минималната прогнозна стойност е над 200 милиона лева, отбелязва КАПИТАЛ ДЕЙЛИ./БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg