EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail08:30 | 17.02.2014прегледи 1030 коментарикоментари 0


„Все повече хора стават обект на интерес от МВР, ДАНС и другите служби, които следят телефонния и интернет трафик“, съобщава СЕГА, цитирайки данни от Софийския районен съд. За миналата година заявленията на службите за достъп данните в столицата са 8 345 или 22-23 дневно. Магистратите обаче отказват по-често в сравнение с 2012-та, отбелязва вестникът.

Ето как вестниците коментират вчерашния конгрес на ГЕРБ.

„ГЕРБ остава лидерска партия, но под прикритие. Цветан Цветанов запази поста си (на заместник-председател), но ще дели правомощия с двамата „най-успешни“ партийни кметове", пише СЕГА. „Цветанов пак яхна Борисов. Йорданка Фандъкова и Димитър Николов са новите заместници в ГЕРБ. Ако някой е очаквал промяна в партията, след вчерашния конгрес е останал излъган“, пише ПРЕСА. „Бойко не посмя да махне Цветанов. Цв. Цв. с цялата власт, сложиха му кметове за камуфлаж“, пише МОНИТОР.

По повод продължаващите дебати в парламента за новия Изборен кодекс, вестник ПРЕСА публикува интервю с депутата от ДПС Янко Янков с уверението: „Ще отстояваме докрай принципа за уседналостта“. „Въпреки напрежението, работата по Изборния кодекс ще продължи“, уверява ДУМА, цитирайки депутата от „Коалиция за България“ Янаки Стоилов. „Служебни преференции бетонират водачи на листи“, съобщава ТРУД. Текстът, предложен от ДПС, предвижда, когато даден избирател не е използвал правото си на преференция, да се приема, че той е гласувал за водача на листата. Социалистите са готови да подкрепят тази идея, твърди изданието.

„Все още анемичен и недостатъчен растеж“ е оценката на вестник КАПИТАЛ DAILY въз основа на последните данни на Националния статистически институт за ръст на Брутния вътрешен продукт от 1 процент спрямо последното тримесечие на 2012 г. „Още една година, в която словосъчетанието „възстановяване на икономиката“ остана по-скоро в политическите речи, отколкото усетен от бизнеса и домакинствата процес“, констатира изданието.

„За седем години в Европейския съюз забогатяхме с четири костюма“, пише ТРУД във водещия си материал. „От началото на еврочленството ни покупателната способност се е увеличила от 37 на едва 47 % от средната за ЕС. С такова темпо ще ни трябват минимум още тридесет години, за да се изравним по благосъстояние със средния европеец“, отбелязва изданието.

Вестник ДУМА съобщава във водещото си заглавие, че „Няма да махат историята от програмата за 11 и 12 клас“. „Медии взривиха Фейсбук, като пуснаха грешна информация, че в последните два класа няма да се учи предметът история“, твърди вестникът, уточнявайки, че става въпрос за проект на програма от времето на ГЕРБ./БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg