EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail08:45 | 28.01.2014прегледи 1189 коментарикоментари 0


От 1-ви януари възрастта и стажът за пенсиониране ще продължат да нарастват с по 4 месеца годишно, докато стигнат 63 години за жените и 65 години за мъжете, според правителствен проект за промени в наредбата за пенсиите и осигурителния стаж. Това е същият механизъм за възрастта и стажа, приет по времето на Симеон Дянков. Схемата може да бъде сменена само ако се приеме идеята за автоматично нарастване на възрастта за пенсия според продължителността на живота, пише 24 ЧАСА.

Пълен батак с отчетността на активите на болниците, процедурите за ликвидация на търговските дружества, каквито се явяват лечебните заведения, липса на контрол и конкурси за управителни органи и липса на критерии, по които да бъдат утвърждавани и назначавани. Това е установил одит на Сметната палата, посочва МОНИТОР.

Здравните министри д-р Стефан Константинов и Десислава Атанасова, от кабинета на Бойко Борисов, не са осъществявали контрол в държавните болници, не са следили дали изпълняват плановете си. Двамата не са предприемали адекватни мерки за ликвидацията и преобразуване на заведенията с огромни задължения и тежко финансово състояние, отбелязва ДУМА, като също цитира резултатите от проверката на Сметната палата.

Поне 980 милиона лева от Европейския съюз тръгват към българските фермери тази седмица. Помощите ще получат над 80 хиляди земеделски производители, които миналата година са обработвали поне 10 декара ниви или 5 декара плодни градини. Сумата ще бъде разплатена до този петък, 31 януари, обещава пред ТРУД изпълнителният директор на Фонд "Земеделие" Мирослав Николов.

Правителството и парламентът показаха изключителна щедрост, въпреки че кризата все още не е приключила. Вчера стана ясно, че Министерският съвет е увеличил рязко максималните заплати на висшата администрация. Депутатите размразиха месечните си възнаграждения, които не бяха пипани 4 години, заради солидарност с българските граждани, посочва СЕГА.

Централите за ток на възобновяеми източници ще плащат по 2 лева и 45 стотинки на магаватчас за достъп до мрежата. Събраните пари ще отиват в Електроенергийния системен оператор, който управлява преносната мрежа в България. Това става ясно от доклад на ДКЕВР, която ще проведе открито заседание по темата на 6 февруари, съобщава КАПИТАЛ ДЕЙЛИ.

Светият синод смята много скоро да си направи фирма. Тя ще стопанисва имотите на църквата в София и страната. По информация на СТАНДАРТ, митрополитите още нямат решение, но сред тях има нагласа за подобна стъпка.

Прокуратурата, полицията и ръководството на Софийския университет се оказаха безсилни пред шепа студенти фантоми, окупирали пак Алма матер. Въпреки сигнала на ректора професор Иван Илчев до висшите магистрати, веригите продължиха да висят по входовете на вуза, а главният прокурор Сотир Цацаров запази странно мълчание, посочва ПРЕСА. Според СТАНДАРТ, очаква се новите окупатори на да бъдат изведени от сградата днес./БНР
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg