EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail08:45 | 17.01.2014прегледи 1311 коментарикоментари 0


Личната карта да се ползва и като здравна. Такава идея се обсъжда в Здравната каса, а за нея вече знае и премиерът Пламен Орешарски, пише Труд. Личният документ ще служи за идентификатор при посещения при личния лекар, в болница или лаборатория, уточнява публикацията.

Всеки трети инвалид е подал жалба срещу ТЕЛК в някоя от пациентските организации в страната, в Министерството на здравеопазването или в съда. Хората масово се оплакват от излишно разтакаване, чакане за преглед от комисия с месеци и бавене на решението за степен на инвалидност, посочва по темата Монитор.

Много скоро пенсионерите ще могат да получават парите си във всяка поща в страната, а не само там, където живеят, съобщава Стандарт и уточнява, че това ще става чрез т.нар. електронен картон, благодарение на който ще има достъп до единната база данни на всички пенсионери.

Внесени данъци и осигуровки може да отидат за покриване на изтекли по давност задължения от 2009 година. Причината е, че те вече са част от единната сметка, чрез което всяка вноска в НАП отива за покриване на най-старото задължение, независимо за какво е направена, информира вестник Сега.

Столичната община започва поетапно да дава на съдебен изпълнител гратисчиите, които не са платили актовете си за пътуване без билет. Заместник-кметът Любомир Христов вече е разписал нужните документи и процедурата е в ход за първите 20 случая, информира Дума.

Таблетите, на които се решава изпитът за шофьорски книжки, ще правят снимка на курсистите по време на изпита, обяви транспортният министър Данаил Папазов. В началото на теста кандидатът за шофьор трябва да се снима сам. Докато решава листовката, устройството е настроено да прави седем-осем снимки автоматично и без предупреждение, че изпитваният е същият. След това фотосите, заедно с универсален баркод, постъпват в протокола, отбелязва вестник Преса.

Малко успехи много планове - това отчете министърът на транспорта Данаил Папазов на специална среща с медиите, която имаше за цел да направи преглед на работата му от началото на мандата. Електронното управление обаче не попада нито една от двете графи и там ситуацията прилича на провал, а за планове не се говори, пише Капитал Дейли.

Всички чиновници ще минават на текущи тестове. Резултатите от тях ще определят кои ще бъдат повишени в ранг или длъжност и кои- не. Това е предвидено в проекта за правителствена реформа, подготвена от вицепремиера Даниела Бобева, посочва в публикация 24 Часа./БНР
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg