EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail09:23 | 13.11.2013прегледи 936 коментарикоментари 0


Вестниците основно отделят внимание на вчерашните сблъсъци край парламента по време на антиправителствения протест.

Полицейски кордон от 2 километра осигури безпрепятственото излизане на депутатите от Народното събрание, обсадeно от "Ранобудните студенти", пише Труд в статия под заглавие "Кръв и скъсани пагони".

"Окупацията стигна парламента" е озаглавена статията в Преса. Вестникът публикува и разказ за обстановката в Ректората , озаглавен "Зад широко затворените врати на "Алма Матер".

Стандарт посочва, че ултраси са пробвали да щурмуват парламента по тъмно и са се опитали да правят меле пред паметника на Цар Освободител.

Въвеждане на т.нар. косвен необлагаем минимум върху доходите се обсъжда в рамките на управляващото мнозинство, но засега разговорите са още на ниво идея. Това казва пред Труд новият заместник-председател на парламента Алиосман Имамов. Ако се постигне съгласие - промяната може да влезе в сила от 2015 година, посочва изданието.

Европейски регламент, с който банките да бъдат задължени да извадят на светло сметките на висшите политици, включително в офшорните зони, поиска ДПС, пише вестник Сега. Лютви Местан настоя премиерът Пламен Орешарски да инициира това на някои от следващите съвети в Брюксел, уточнява изданието. Според вестника подобна стъпка ще отложи решаването на въпроса за неопределено време и ще позволи на партията да извлече дивиденти преди евроизборите през май.

Всички шофьори на таксита да бъдат с професионална категория С. Това ще бъде записано в готвения нов Закона за движението по пътищата, отбелязва Преса. Сега за тях не е задължителна професионална книжка. От таксиметровите фирми реагираха бурно на идеята, защото щели да останат без кадри, допълва изданието.

Правителството и животновъдите подписаха компромисно споразумение за увеличаване на субсидиите през 2014 година Това стана след няколкоседмични протести в различни точки на страната и скандал в началото на заседанието на консултативния съвет в земеделското министерство, посочва Капитал Daily.

Чрез споразумението държавата е поела ангажимент да изплати до 70 на сто от полагащите се субсидии за годината, а останалата част животновъдите ще получат до 15 януари догодина. През 2014 година пък пълният размер на субсидиите ще бъде изплатен в рамките на календарната година, пише по темата Дума.

Бежанци плащат на тираджии да се качат нелегално на камионите, за да стигнат Западна Европа и да потърсят убежище. Това показва статистиката на "Гранична полиция" и съдилищата в областните градове по река Дунав. Само в Русе за месец са осъдени 24 нелегални имигранти, а за деветмесечието - 70, пише Монитор.

Германия започва да връща бежанци в България, съобщава Стандарт. Става дума за група от десетина чужденци, които не са успели да намерят работа и подслон в Берлин. Всички те са получили статут у нас, с който са успели да заминат за Западна Европа. Според международни конвенции, обаче ако не открият къде да се подслонят и не започнат да работят до 3 месеца, държавата приемник има право да ги върне в страната, в която са взели документ за статут, съобщава вестникът./БНР
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4180