EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail09:41 | 12.09.2013прегледи 692 коментарикоментари 0


Таванът на пенсиите няма да падне и от 2014 година - това е водещото заглавие на вестник "Сега". Аргументът на управляващите е, че не трябва да се отваря прекалено много ножицата между минималните и максималните пенсии, уточнява изданието. Те обмисляли да вдигнат максималния осигурителен доход, но да се прекъсне връзката му с парите за старост, пише още по темата вестникът. Тя е и един от водещите акценти в "Капитал дейли".

От първа страница "Преса" съобщава за подготвян законопроект на левицата за ипотечните кредити. Предложението е наказателната лихва при предсрочно погасяване на ипотека да отпадне или да остане само 1 процент. Предвижда се също, ако клиентът не може да обслужва дълга си и му вземат апартамента, да не плаща остатъка от теглената сума, отбелязва изданието. 34 хиляди са проблемните заеми у нас, уточнява "Преса".

Европейският парламент ограничава рисковете за купувачите на жилища, пише "Дума", позовавайки се портал Европа. Евродепутатите ще гласуват законодателни промени в защита на правата на клиентите. Една от обсъжданите идеи е купувачите на жилища да бъдат по-добре информирани за разходите и рисковете при тегленето на ипотечни кредити, както и да се ползват с частична защита при промени на пазара на имоти. Всеки, който се интересува от такъв кредит, ще трябва да получи сравнима информация и да бъде запознат с общите разходи и дългосрочните последици от тегленето му, допълва изданието.

Според проекта за нов Изборен кодекс бюлетините, с които ще се гласува, ще изглеждат като фактури, съобщава "24 часа" от челната си страница. Всяка една от бюлетините ще има персонален номер и ще се откъсва от кочан, който също ще бъде номериран. По този начин се въвеждат нови защити срещу фалшифицирането им. Промените в Изборния кодекс остават една от най-строго пазените тайни в парламента, уточнява вестника.

В интервю за "Труд" заместник главният прокурор Борислав Сарафов казва, че ще има обвиняеми по делото за откритите в навечерието на изборите допълнителни бюлетини в печатницата в Костинброд. Според него е смущаваща пълната липса на контрол от страна на администрацията на Министерския съвет. Сарафов казва още, че няма бизнес логика да бъдат напечатани 460 хиляди бюлетини допълнително и да се държат на склад преди изборния ден.

Настоящето правителство се е провалило още на 4-тия ден от своето управление и няма нужда да се чака изтичането на мандата му. Така бившият министър на икономиката Трайчо Трайков, едно от новите лица на гражданския съвет към Реформаторския блок на десните, коментира политическата ситуация у нас в интервю за "Стандарт". Той не спестява критиките си и към кабинета "Борисов", в който беше министър. С идването на власт, според него, ГЕРБ са направили заявка за реформи и са се радвали на изключителна подкрепа, но в крайна сметка са разочаровали много от симпатизантите си и дори са засилили ерозията на институциите.

Дни преди първия учебен ден на над 11 800 първокласници в столицата, вестник "Монитор" пише, че има криза за учители по английски език и математика.

Източник: БНР
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg