EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата, 3 март

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата, 3 март

mail08:45 | 03.03.2014прегледи 1197 коментарикоментари 0


Туристическото бъдеще на България е в пенсионерските почивки. Идеята обявена преди време от бившия вицепремиер Симеон Дянков, вече е записана черно на бяло в новата стратегия за развитие на сектора до 2030 година, пише в публикация по темата "Труд", като цитира проекта на икономическото министерство.

"24 часа" също отделя внимание на темата и отбелязва, че през 2030 година над 12 милиона чуждестранни туристи ще почиват в България.

Шансът за велкиденски добавки към пенсиите е 50 на 50, посочва "Стандарт", като цитира премиера Пламен Орешарски. Оптимизъм изразява и лидерът на БСП Сергей Станишев, който подчерта, че за първи път от 4 години много голяма част от пенсионерите най-сетне са получили коледни добавки.

Армия от гастарбайтери всеки ден поемат към страните от Европейския съюз с нелегални коли и бусчета, показва проверка на вестник "Преса". Изданието посочва, че превозвачите на черно крадат около 25% от пътниците.

Оценката за остатъчния ресурс на двата реактора на АЕЦ "Козлодуй" сочи, че животът им може да бъде удължен с 30 години и ще струва 400 милиона евро, които централата смята да осигури от собствения си капитал, съобщава вестник "Дума".

Съединените щати са по следите на 20 български иманяри, които само за 20 години са станали милионери от износа на антики. Нашенците изкупували скъпоценностите, изкопани от земите ни, след което ги пускали на аукциони или ги продавали на частни колекционери, отбелязва "Монитор", като цитира директора на Националния исторически музей професор Божидар Димитров.

Ситуацията в Украйна е сред водещите теми в повечето вестници тази сутрин. „Русия и Украйна се стягат за война", гласи заглавието на "Новинар".
"Украйна и Русия пред война", пише на челно място и "Телеграф".

Разбира се в печата не липсват и статии, посветени на днешния национален празник.

"Стандарт" отделя обширно внимание на случилото се през 1878 година в материал, озаглавен "Генералска грешка довела до драмата при Плевен". В "Труд" можете да прочетете разказа за историята на българския химн.БНР


Тагове: печат, днес
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1018