EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата - 9 октомври

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата - 9 октомври

mail09:16 | 09.10.2013прегледи 607 коментарикоментари 0


Средно с 8 лева по-високи сметки за ток ще получат българските потребители за октомври в сравнение с предходния месец. Това показват изчисления на Труд на база на данни на трите енергодружества. Увеличението е сметнато при потребление от 212 киловатчаса месечно, колкото средно потребява семейство с едно дете и един климатик, посочва вестникът.

Общо 1 770 мегавачаса базови мощности ще излязат от енергийната ни система през 2015 година, съобщава Дума и цитира заместник- министърът на енергетиката Иван Айолов. По думите му дотогава ще затвори ТЕЦ "Варна", а в "Бобов дол" и ТЕЦ"Русе" ще остане по един блок.

Работният вариант на Бюджет 2014 е бил тотално отхвърлен на заседание на кабинета и шефовете на парламентарни групи в резиденция "Бояна" в понеделник. След близо 4 часа дебати финансовият министър и депутатите са прекроили държавните сметки за догодина, а спорът е станал в присъствието на премиера Пламен Орешарски, съобщава по темата Стандарт.

Вестник Преса пише, че с около 1 милион лева ще бъде орязан бюджетът на президента за следващата година. Свиване на разходите с 8 до 12% ще има и в някои министерства.
Близо 500 милиона лева са начислените и невнесени от работодателите социални и здравни вноски до момента, обяви социалният министър Хасан Адемов. От НАП обаче не уточняват за какъв период от време е натрупана колосалната сума, посочва в друг материал всекидневникът.

Българските компании и организации имат сериозни проблеми с привличането и задържането на способни служители, а в някои случаи и с намирането им. Качеството на образованието значително изостава и нарежда страната в дъното на касациите сред страните от Европейския съюз. А по качество и достъп до здравеопазване сме дори на едно от последните места в световен мащаб, пише Капитал Daily.

Младите шофьори да получават временна книжка за 1 година. Това е едно от предложенията на Съюза на българските автомобилисти, която предстои да бъде обсъдено по време на обществените дебати за промени в Закона за движение по пътищата, отбелязва вестник Монитор.

Делян Пеевски е депутат. Това следва от вчерашното тричасово заседание на Конституционния съд, на което не беше взето решение, посочва 24 часа.

Конституционният съд приложи изпитания през годините номер да се измъква от конфликтни дела с висок обществен интерес. Съдиите не събраха нужния минимум от 7 гласа за решение, с което категорично да кажат дали неуспелият председател на ДАНС Делян Пеевски не може да остане депутат. Това подпали социалните мрежи, в които протестът получи нов прилив на енергия, пише по темата вестник Сега./Източник: БНР

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1084